Ben je al in Italië ?

Het is nog niet te laat om ons dossier te bestellen. Je kan het onmiddellijk downloaden na je betaling. Het dossier leest makkelijk op tablet en op smartphone.


Cinque Terre

2016 was alweer een bewogen jaar voor Italië en Cinque Terre. Het begon al in februari toen Vittorio Alessandro, de president van het Parco Nazionale Cinque Terre, een bericht de wereld instuurde dat het aantal bezoekers van Cinque Terre naar beneden moest. Het bericht werd gretig opgepikt, zelfs in de internationale pers. Maar het werd al even snel ingetrokken door de president, na hevige reacties van de lokale handelaars. Deze intrekking werd echter niet meer gepubliceerd.

In mei 2016 werd de Cinque Terre Express gelanceerd, een trein die met een frequentie van 30 minuten heen en weer rijdt en stopt in de 5 dorpen. De prijs van een ritje bedraagt 4 EUR en ook de prijs van de Cinque Terre treinkaart werd verhoogd.

Ook de aardbevingen in Midden-Italië creëerden heel wat ongerustheid bij potentiële bezoekers. Niet echt nodig, want de Ligurische Kust, Cinque Terre inclusief, ligt in een vrij veilig gebied.

Wat verwachten we voor 2017 ?

Hét nieuws dat in de lucht hangt, is de heropening van de Via dell'Amore. De netten die het populairste wandelpad moeten beschermen tegen vallend gesteente zijn al een tijdje aangebracht. Het blijft nu wachten op de officiële bevestiging door de president van het Parco Nazionale.

 

een verborgen parel op de grens van Ligurië en Toscane.

Cinque Terre heeft vele troeven om de toeristen te verleiden. En toch vind je het niet terug in de klassieke vakantie-brochures, met uitzondering van de specifieke wandelvakantiebrochures. Wat verklaart dan toch de aantrekkingskracht van deze kleine kuststrook in het noordwesten van Italië ?

We houden het bij een combinatie van zon en zee, gezellige dorpjes, een Nationaal park in de heuvels, de wandelpaden, de haventjes, boottochtjes op zee, lekker eten, lokale wijn, anchovis, ...

Wil je Cinque Terre echt ontdekken, verlaat dan vooral de meest betreden paden : loop de kleine zijstraatjes van de dorpjes in, zoek de wandelpaden in de heuvels op, ga in devroege ochtend of in de late avond op pad, plan je bezoek buiten het seizoen, verblijf in het centrum van één van de dorpjes, spreek de lokale bevolking aan (enkele woorden italiaans doen wonderen), ...

Op onze website vind je de basisinformatie. In ons dossier vind je meer uitgebreide en praktische info, die je zeker niet mag missen als je Cinque Terre wil bezoeken.Ontdek ons dossier