Ben je al in Italië ?

Het is nog niet te laat om ons dossier te bestellen. Je kan het onmiddellijk downloaden na je betaling. Het dossier leest makkelijk op tablet en op smartphone.


Cinque Terre

een verborgen parel op de grens van Ligurië en Toscane.

Cinque Terre heeft vele troeven om de toeristen te verleiden. En toch vind je het niet terug in de klassieke vakantie-brochures, met uitzondering van de specifieke wandelvakantiebrochures. Wat verklaart dan toch de aantrekkingskracht van deze kleine kuststrook in het noordwesten van Italië ?

We houden het bij een combinatie van zon en zee, gezellige dorpjes, een Nationaal park in de heuvels, de wandelpaden, de haventjes, boottochtjes op zee, lekker eten, lokale wijn, anchovis, ...

Wil je Cinque Terre echt ontdekken, verlaat dan vooral de meest betreden paden : loop de kleine zijstraatjes van de dorpjes in, zoek de wandelpaden in de heuvels op, ga in devroege ochtend of in de late avond op pad, plan je bezoek buiten het seizoen, verblijf in het centrum van één van de dorpjes, spreek de lokale bevolking aan (enkele woorden italiaans doen wonderen), ...

Op onze website vind je de basisinformatie. In ons dossier vind je meer uitgebreide en praktische info, die je zeker niet mag missen als je Cinque Terre wil bezoeken.

Nieuws : de Cinque Terre Express

Sedert 8 mei (2016) is er een nieuwe verbinding tussen La Spezia en Levanto : de Cinque Terre Express, die met een frequentie van 30 minuten heen en weer rijdt en stopt in de 5 dorpen. Het is de bedoeling om deze frequentie in het hoogseizoen zelfs op te drijven, zodat er om de 15 minuten een trein zou zijn. Daartegenover staat dan wel een forse verhoging van de tarieven : de prijs van een enkel ritje bedraagt 4 EUR. Als gevolg van deze verhoging is ook de prijs van de Cinque Terre treinkaart verhoogd van 12 EUR naar 16 EUR.

De locale bewoners en de pendelaars zijn blijkbaar vrijgesteld van deze verhoging.Ontdek ons dossier


Ben je al in Italië ?

Het is nog niet te laat om ons dossier te bestellen. Je kan het onmiddellijk downloaden na je betaling. Het dossier leest makkelijk op tablet en op smartphone.