Cinque Terre Card

Om te wandelen op de Sentiero Azzurro (momenteel enkel voor het traject tussen Corniglia en Monterosso) heb je een wandelpas nodig. Je hoeft die niet op voorhand aan te schaffen. Bij het begin van de wandelpaden staat er telkens een controlepost, waar je de dagpas kan aankopen. Staat er niemand, dan kan je gewoon door.

Een dagkaart kost 7.5 EUR voor volwassenen (kortingen voor kinderen en families) en geeft ook toegang op de Park-bussen (die je bv van het station van Corniglia naar het centrum brengen en je zo 380 trappen besparen) en je hebt toegang tot een aantal locale musea.

Er zijn ook meerdaagse passen en combinatiepassen.

  • de meerdaagse pas kost 14.5 EUR voor 2 dagen. Zolang de sectie tussen Riomaggiore en Corniglia gesloten is, heb je in principe echter maar één dag nodig voor de sectie tussen Corniglia en Monterosso.
  • Met de treinkaart kan je ook onbeperkt de trein nemen tussen de La Spezia en Levanto. Deze kost 16 EUR voor 1 dag en 29 EUR voor twee dagen. Reken dat de gemiddelde kost van een rit tussen twee stations tussen 1.8 EUR en 3.5 EUR ligt. Je moet dus al enkele trajecten rijden vooraleer je een voordeel doet.

    Met de Cinque Terre Treinkaart kan je ook een onbeperkt aantal ritten maken met de Cinque Terre Express, de nieuwe treinverbinding tussen La Spezia en Levanto.

Pas op : de dagkaarten zijn geldig tot middernacht op de dag dat je ze koopt. Dus niet voor 24 uur !


Ontdek onze reisgids


Editie 2018

Nu kopen