Cinque Terre Card

Om te wandelen op de Sentiero Azzurro (momenteel enkel voor het traject tussen Corniglia en Monterosso) heb je een wandelpas nodig. Je hoeft die niet op voorhand aan te schaffen. Bij het begin van de wandelpaden staat er telkens een controlepost, waar je de dagpas kan aankopen. Staat er niemand, dan kan je gewoon door.

Een dagkaart kost 7.5 EUR voor volwassenen (kortingen voor kinderen en families) en geeft ook toegang op de Park-bussen (die je bv van het station van Corniglia naar het centrum brengen en je zo 380 trappen besparen) en je hebt toegang tot een aantal locale musea.

Er zijn ook meerdaagse passen en combinatiepassen.

Pas op : de dagkaarten zijn geldig tot middernacht op de dag dat je ze koopt. Dus niet voor 24 uur !

Je kan de Cinque Terre Card online kopen op de website van het Parco Nazionale. Wij raden aan om dit niet te doen als je enkel wil gaan wandelen. Ben je van plan om ook meerdere keren de trein te nemen en wil je geen tijd verliezen om je tickets in het station zelf te kopen (er zijn nogal eens wachtrijen in de kleine stations) dan kan een online aankoop je misschien geruststellen. We denken daarbij vooral aan de cruise toeristen die een beperkte tijd hebben om Cinque Terre te bezoeken. Als die allemaal samen in het station van La Spezia een ticket moeten kopen, zien ze sowieso enkele treinen vertrekken voor ze hun ticket kunnen bemachtigen.


Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Cinque Terre echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan.
Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Reisgids cinque terre

Onze reisgids
8 EUR

Wandelkaart Cinque Terre

Wandelkaart
6 EUR

City Maps Cinque Terre

Plattegrond dorpen
2 EUR

brochure Cinque Terre

Brochure
6 EUR

Wandelgids Cinque Terre

Complete wandelgids
10 EUR

Nu kopen


Wij verdienen een kleine commissie als jij reserveert of bestelt via één van de links hieronder.

Booking.com Hotels.com autoeurope expedia Maak zelf je fotoboek met Albelli bol   ... en meer ...