Logeren in Cinque Terre ?

In één van de dorpjes

Als je voor twee of drie dagen naar Cinque Terre gaat, kan je best in één van de dorpjes verblijven. Je hebt er een ruime keuze aan logeerplaatsen. De prijzen zijn er wel iets hoger (de vraag is groter dan het aanbod), de kamers zijn er vrij klein en je betaalt voor een parking. Maar je vermijdt tijdverlies, wat toch niet onbelangrijk is als je maar een korte tijd uittrekt voor een bezoek.

Zelfs als je een langer bezoek plant (wat wij zeker aanbevelen), is het niet slecht om verschillende verblijfplaatsen te boeken, waarvan ééntje in de dorpen. Je kan zo ook eens 's avonds en in de ochtend de sfeer in de dorpjes opsnuiven, een heel contrast met wat je er overdag te zien krijgt.

Onze persoonlijke aanbevelingen

We hebben al verschillende keren in Cinque Terre verbleven. Sommige van onze verblijfplaatsen bevelen we graag aan, gewoon omdat we er tevreden waren en bij sommige zelfs al een leuke band met de uitbaters hebben opgebouwd.

Klik op de afbeeldingen om naar hun website te gaan maar keer nadien terug bij ons. Sommigen bieden een korting aan, die uitsluitend beschikbaar is in ons dossier, een leuke win-win situatie waar iedereen mee van profiteert.

Villa Amaranta

in La Spezia

Gewoon de beste !

La Francesca

in Levanto

Budget vriendelijk verblijf voor families.

Fewo

in Portovenere

Gezellig appartementje voor koppels

Hotel Clelia

in Deiva Marina

Aanbevolen voor een half pension.

Tips van onze bezoekers

De bezoekers van onze website hebben één ding gemeen : ze organiseren zelf hun reis. Het zoeken van een gepaste verblijfplaats neemt daarbij het meest tijd in beslag. Misschien kan je wel profiteren van het werk van hen die eerder via onze site een verblijf hebben geboekt. Je vindt hieronder alvast enkele suggesties.  

Monterosso

Booking.com

Enkele algemene tips:

  • Maak je enkel gebruik van het openbaar vervoer, hou dan bij je keuze rekening met de afstand tot de stations. Uiteraard kan je kiezen voor de vijf dorpjes, maar ook La Spezia, Levanto en de kustplaatsen ten noorden van Levanto (Bonassola, Framura, Deiva Marina) zijn geschikt. Met de trein ben je op maximaal 20 minuten tijd in één van de vijf dorpjes.
  • Heb je een wagen ter beschikking, dan kijk je best uit naar een verblijfplaats in de heuvels. Parkeren in de dorpjes zelf is immers duur en het aantal parkeerplaatsen in de vijf dorpjes, La Spezia en Levanto is uiterst beperkt.
  • Verblijven in één van de vijf dorpjes van Cinque Terre is duurder dan op vele andere plaatsen in Italië. Dit is simpelweg een kwestie van vraag en aanbod. Reken voor een tweepersoonskamer met ontbijt in één van de dorpjes toch op een 80 à 120 EUR per nacht. Ben je tevreden met een ' nette kamer' dan zijn er tussen 50 en 100 EUR ook nog wel een aantal mogelijkheden (als je er tenminste snel bij bent).
  • In de zomermaanden (juli / augustus) is het druk in Cinque Terre. Wil je voor die periode reserveren, stel dan niet te lang uit. De beste plaatsen zijn echt wel snel uitverkocht.
  • Zoek je ambiance ? In de dorpjes keert 's avonds, wanneer de meeste dagtoeristen opnieuw vertrokken zijn, de rust terug. De restaurantjes zijn nog goed gevuld, maar het verschil met de middag is enorm. Het echte uitgangsleven zal je in Cinque Terre niet vinden. Daarvoor zak je beter af naar de Toscaanse Kust (Viareggio).
  • Wil je een strand kortbij ? Van de vijf dorpen heeft enkel Monterosso een strand. Ten noorden van Cinque Terre vind je mooie zandstranden in Levanto, Bonassola en Deiva Marina. Ten zuiden vind je aan de Toscaanse Kust (Massa, Forte di Marmi, Viareggio) de typisch Italiaanse lido's en mooie stranden.
  • Zoek je een verblijfplaats type 'hostel' ? Neem dan eens een kijkje bij www.5terrebackpackers.it : een verblijfplaats in de volle natuur in de heuvels achter Cinque Terre.