Logeren in Cinque Terre ?

Tips en aanbevelingen.

De keuze van een verblijfplaats is zeer persoonlijk. Iedereen heeft daarvoor zijn eigen voorkeur. We geven jullie hier enkele praktische tips, die je verder op weg kunnen helpen.

Enkele algemene tips:

Onze persoonlijke aanbevelingen

We hebben al verschillende keren in Cinque Terre verbleven. Sommige van onze verblijfplaatsen bevelen we graag aan, gewoon omdat we er tevreden waren en bij sommige zelfs al een leuke band met de uitbaters hebben opgebouwd.

Klik op de afbeeldingen om naar hun website te gaan maar keer nadien terug bij ons. Sommigen bieden een korting aan, die uitsluitend beschikbaar is in ons dossier, een leuke win-win situatie waar iedereen mee van profiteert.

Villa Amaranta

in La Spezia

Gewoon de beste !

La Francesca

in Levanto

Budget vriendelijk verblijf voor families.

Fewo

in Portovenere

Gezellig appartementje voor koppels

Hotel Clelia

in Deiva Marina

Aanbevolen voor een half pension.

Booking.com 

Kamperen in Cinque Terre ?

In de 5 dorpen van Cinque Terre zal je tevergeefs naar een camping zoeken. Kampeerplaatsen dicht bij Cinque vind je in Levanto en nog meer naar het noorden in Deiva Marina. Ook aan de Toscaanse kust vind je veel kampeerplaatsen, maar daar gaan we hier verder niet op in.

In Levanto vind je :

In Deiva Marina zijn er twee grote campings, allebei op korte afstand van een mooi zandstrand.

Ten zuiden van Cinque Terre werd ons Camping Luna in Massa aanbevolen, waar ook bungalows beschikbaar zijn.

Ben je zelf gaan kamperen in Cinque Terre, dan mag je ons altijd je suggesties en beoordelingen sturen.

Een andere vraag die wel eens gesteld wordt : kan je vrij kamperen langs de Sentiero N°1 ? Officiële kampeerplaatsen zijn er alleszins niet te vinden en aangezien het pad voor een groot gedeelte door een nationaal park loopt, vermoeden we dat dit officieel niet toegelaten is.

Met de camper naar Cinque Terre ?

Algemeen kunnen we zeggen dat de wegen op zich geen probleem bieden. Ze bieden ruim voldoende plaats, zelf voor autobussen.

Qua infrastructuur voor campers is het echter pover gesteld. Op enkele plaatsen kunnen campers ‘parkeren’, maar nergens zagen we een spoor van bijkomende voorzieningen (elektriciteit, water, sanitair, …).

We vermoeden dat je op de campings ook terecht kan met de camper, hoewel dit waarschijnlijk toch niet de bedoeling is.