Lerici

Lerici ligt aan de zuidkant van de Golfo dei Poeti, met aan de overzijde Portovenere. Het stadje wordt gedomineerd door een kasteel, dat dateert uit de 13de en 14de eeuw, maar desondanks in goede staat verkeert. Binnenin huist het Geo-Paleontologisch museum.

Lerici - Kasteel Lerici- haven en kasteel

San Terenzo

San Terenzo is een kleine badplaats tussen La Spezia en Lerici, met een zandstrand en enkele leuke restaurantjes.  Je kan van hieruit via de promenade tot in Lerici wandelen (volledig vlakke wandeling) met uiteraard mooie uitzichten op de baai van La Spezia en het tegenovergelegen Portovenere met de eilandjes Palmaria en Tinto.

Parco Regionale Montemarcello - Magra

Het regionaal park Montemarcello-Magra ligt tussen de golf van La Spezia en de vallei van de Var. Het werd in 1995 uitgeroepen tot  regionaal park. Er liggen 16 dorpjes in het gebied. De mooiste zijn Ameglia, Montemarcello, Tellaro en Bocca di Magra.  De heuvels bereiken een hoogte van 400 meter.

Kaart Parco Regionale Montemarcello - Magra

 

Bocca di Magra

Bocca di Magra, aan de monding van de Magra heeft een haventje voor plezierbootjes (op de rechteroever) en mooie zandstranden (op de linkeroever). Er is een veerdienst tussen beide oevers.

Bocca di Magra - haven Monding van de Magra

Tellaro

Tellaro is een klein haventje ten zuidoosten van Lerici. Het ligt aan het einde van een doodlopende weg vanuit Lerici. Op drukke dagen kan je het best vermijden. De parkeerplaatsen zijn er zeer schaars. Je neemt dan best de bus vanuit Lerici, of beter nog, de boot vanuit Lerici of La Spezia. Op het dorpspleintje zijn enkele restaurantjes. Vandaaruit loopt een smal straatje naar het haventje, waar nog een restaurantje is.

We bezochten het dorpje op een avond (in de week) in juni. Het was er toen heel rustig en gezellig. Het verkeer viel goed mee en parkeren bleek geen probleem. Het eten in het restaurant op het dorpsplein (met zicht op zee) kunnen we zeker aanbevelen.

Om je te helpen bij de voorbereiding van je reis kan je onderstaande gidsen, kaarten en brochures bij ons bestellen.