Kamperen in Cinque Terre ?

In de 5 dorpen van Cinque Terre zal je tevergeefs naar een camping zoeken. Kampeerplaatsen dicht bij Cinque vind je in Levanto en nog meer naar het noorden in Deiva Marina. Ook aan de Toscaanse kust vind je veel kampeerplaatsen, maar daar gaan we hier verder niet op in.

In Levanto vind je :

  • Aqua Dolce, gelegen op 300 meter van het strand van Levanto, vlakbij het oude stadscentrum en het begin van de Sentiero N°1. De prijzen variëren van 7 tot 10 EUR per volwassene per nacht. Je kan er ook terecht met de camper.

  • Ook Pian di Picche in Levanto werd ons al warm aanbevolen door een bezoeker (met caravan). Deze camping ligt op 400 meter van het station.

In Deiva Marina zijn er twee grote campings, allebei op korte afstand van een mooi zandstrand.

Ten zuiden van Cinque Terre werd ons Camping Luna in Massa aanbevolen, waar ook bungalows beschikbaar zijn.

Ben je zelf gaan kamperen in Cinque Terre, dan mag je ons altijd je suggesties en beoordelingen sturen.

Een andere vraag die wel eens gesteld wordt : kan je vrij kamperen langs de Sentiero N°1 ? Officiële kampeerplaatsen zijn er alleszins niet te vinden en aangezien het pad voor een groot gedeelte door een nationaal park loopt, vermoeden we dat dit officieel niet toegelaten is.

Met de camper naar Cinque Terre ?

We krijgen deze vraag regelmatig. Bij onze laatste bezoeken hebben we dan ook wat actief uitgekeken naar de staanplaatsen voor campers.

Algemeen kunnen we zeggen dat de wegen op zich geen probleem bieden. Ze bieden ruim voldoende plaats, zelf voor autobussen.

Qua infrastructuur voor campers is het echter pover gesteld. Op enkele plaatsen kunnen campers ‘parkeren’, maar nergens zagen we een spoor van bijkomende voorzieningen (elektriciteit, water, sanitair, …).

  • In Monterosso is er een staanplaats die door zijn ligging vlakbij het strand toch wel een zekere charme heeft (foto links hieronder, weliswaar bij slecht weer)
  • Als je naar Portovenere rijdt is er op een tweetal kilometer voor het dorp een staanplaats voor campers (op de plaats waar het éénrichtingsverkeer start). Deze ligt in het groen en heeft een mooi uitzicht of de Golf van La Spezia. (2.25 EUR per uur). (foto rechts hieronder)

Campers in Monterosso

>
  • In Levanto is er op de parking achter het station plaats voor enkele campers. Dit zijn echter pure parkeerplaatsen.
  • Ook in La Spezia zou er in de nabijheid van het station een staanplaats voor campers zijn. Deze hebben we echter zelf niet gezien.