Val di Vara

Deze pagina werd samengesteld in samenwerking met Miriam en Paul, eigenaars van de appartementjes Ultima Casa in Santa Maria.

Santa Maria di Maissana ligt in de gemeente Maissana, die verder bestaat uit Cembrano, Ossegna, Campore, Santa Maria, Maissana, Disconesi, Colli di Ossegna, Colli di Maissana, Tavarone en Torza. Ze ligt op 20 kilometer van Sestri Levante, de bekende kustplaats.

De dorpjes, eenvoudige bergdorpjes ademen nog volop de sfeer van "weleer". Je waant je nog even terug in de tijd van landarbeid, ezels en een eenvoudig leven. Al die stenen die versjouwd zijn om huizen, schuren, watermolens, muurtjes, kerkhofjes en de kerken te bouwen

De veldjes, de vele terrassen, de druiven-stokken, de tuintjes.... allemaal noeste arbeid van nog niet zolang geleden.

Varese Ligure

ligt op 10 km afstand van UltimaCasa. Het heeft een mooie Borgo Antico in een ronde vorm met een grote antieke toren (Castello dei Fieschi XVeeuw) in het hart en een fraaie oud-romaanse stenen brug net aan de rand van het stadje. Je ziet er vrolijke huizen in vele kleuren met versieringen op muren en rond de ramen en deuren. 

Een gezellig stadje met veel restaurantjes, bars, winkeltjes en een markt op dinsdag.

Een bezoek aan de dorpjes in de omgeving is zeker de moeite waard.

  • Santa Maria heeft een fraaie barokke kerk,
  • Ossegna een gezellig kerkplein met een stoere kastanje boom,
  • Maissana ligt als een klontje tegen de berg met leuke gangetjes en trapjes.
  • Op weg naar Disconesi kom je een kleine kapel tegen en het dorp ligt aan het einde van de weg in de kom van de vallei.
  • Porciorasco, een klein gehuchtje heeft een sfeervol kerkhofje met cipressen, een groot Palazzio in verval met kerk en toren.
  • Sesta Godano, een klein stadje op 20 km, een kleine Borgo Antico, een gerestaureerde molen (nu prive huis) met antieke oud-romaanse brug.

Wandelingen

In de buurt van Santa Maria kan je mooie wandeltochten maken in een landschap  direct bij ons in de buurt 
a)  Santa Maria naar Campore, Ossegna, Valletti, Cembrano, S Maria.
b)  Omgeving Porciorasco/Teviggio
c)  Santa Maria naar LagoRara, Maissana, Passo del bocco, Colli di Maissana, S Maria.
d)  Santa Maria naar Maissana, Passo del Bocco, Bargone
e)  Het gebied rond Passo del Bocco/Monte Alpe
f)  Santa Maria naar Tavarone - loc. Giandriale

Maar voor de echte wandelaars is de Alta Via dei Monti Liguri allicht de grootste uitdaging. Vanuit Santa Maria kan je hier verschillende etappes van deze wandelweg lopen.

 


Ontdek onze reisgids


Editie 2018

Nu kopen