Vernazza

Vernazza is het vierde dorpje in de rij. Het is het enige met een uitgebouwd haventje en zelfs een klein strandje. Het wordt gedomineerd door een kasteel op een uitstekende klif.

Als je Vernazza binnenwandelt langs de kustwandelweg word je op schitterende uitzichten getrakteerd, zowel komende van Monterosso als van Corniglia.

Op 25 oktober 2011 werd Vernazza getroffen door de overstromingen ten gevolge van de zware regenval in de streek. Het riviertje dat normaal ondergronds loopt zocht zijn weg door de hoofdstraat van Vernazza die onder een meterdikke modderlaag kwam te liggen, die ook alle gelijkvloerse verdiepingen binnendrong. Een metersgrote poster aan het station herinnert aan deze ramp en bij ons bezoek in juni 2012 zijn de herstellingswerkzaamheden nog volop aan de gang. Maar laat dit geen reden zijn om Vernazza te vermijden : vooral zij hebben de toeristen nodig om er weer bovenop te komen !

Poster Save Vernazza


Bezienswaardigheden in Vernazza

Vernazza_chiesa

Chiesa di S. Margherita

kerkje in het centrum van het dorp aan het haventje, daterend uit de 14de eeuw. Karakteristiek is de achthoekige toren.

Castel Doria

Castello Doria

Castello Doria : burcht op de vooruitstekende rots, die boven het haventje torent, daterend uit de 11de eeuw. Deze site is sedert begin 2013 opnieuw opengesteld door het publiek. Hij is nog niet helemaal gerestaureerd. Vanaf het kasteel heb je een indrukwekkend zicht van 360° op de kust, het dorp en de vallei achter het dorp.

Santuario di Reggio

Santuario di Reggio

Kerkje in de heuvels achter Vernazza (op een hoogte van 350 meter), daterend uit de 13de eeuw.
Het is bereikbaar via de Sentiero N° 8. De site ziet er verwaarloosd uit. Toen wij er waren was het kerkje gesloten (weliswaar om 8 uur ’s morgens).


Wandelingen vanuit Vernazza

Naar Monterosso

De Sentiero Azzurro naar Monterosso is één van de betalende secties van het pad. je hebt een Cinque Terre Card nodig om er te wandelen, maar geen probleem : je kan de kaart kopen bij het begin van het pad.

Het is dikwijls druk op het pad, zo druk dat het niet echt leuk meer is. Wij raden dan ook aan om deze wandeling heel vroeg in de ochtend of laat op de avond te maken !

Details over deze wandeling in ons dossier en GPX-library.

Naar Corniglia

Volgens ons is dit het mooiste gedeelte van de Sentiero Azzurro, met fantastische uitzichten. Je hebt er eveneens een Cinque Terre Cardnodig.

Je kan het afhaspelen in een uurtje, maar neem je tijd om er volop van te genieten. Waarschijnlijk doe je dit geen tweede keer !

Zelfde advies : maak je wandeling vroeg of laat.

Meer info en kaartjes in ons dossier.

Naar het Santuario di Reggio

De Sentiero 508 brengt je naar een hoogte van 400 metres. Je hebt dus een goede conditie nodig. Boven keer je ofwel op je stappen terug, of wandel je verder langs de Soviore en verder naar Monterosso.

Het Santuario di Reggio ligt er maar verlaten bij. Geen winkeltjes, bars of restaurants. Neem dus water en eten mee op je tocht.


Bar / Ristorante La Torre

De bar ligt bij de checkpost van de Sentiero Azzurro (richting Corniglia). Ook wie niet de hele wandeling tot Corniglia wil maken moet zeker eens tot hier komen, alleen al voor het uitzicht.

Adres : Località Preteccia, Vernazza
(Sentiero Azzurro, richting Corniglia)


In Vernazza heb je een ruime keuze aan verblijfplaatsen. We geven hier enkele suggesties :

Casa Cato
Recanissu Appartement
Refilea Sea View Tower Villa


Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Cinque Terre echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan.
Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Reisgids cinque terre

Onze reisgids
8 EUR

Wandelkaart Cinque Terre

Wandelkaart
6 EUR

City Maps Cinque Terre

Plattegrond dorpen
2 EUR

brochure Cinque Terre

Brochure
6 EUR

Wandelgids Cinque Terre

Complete wandelgids
10 EUR

Nu kopen


Help ons door dit te delen met je vrienden !