Corniglia

Corniglia ligt hoog op een klif aan de kust. Het is het enige van de 5 dorpjes dat geen haventje heeft. Vanuit het station staat je onmiddellijk een lastig karwei te wachten : 382 trappen lopen zigzaggend naar omhoog.

Hieronder tonen we enkele van de vele vergezichten op Corniglia, respectievelijk vanop de 'corniche', vanop de sentiero Azzurro naar Vernazza en van bij de weg die naar het dorp leidt.

Corniglia

Het oude centrum, uiteraard verkeersvrij, bestaat uit één straat, die omhoogloopt naar het einde van de klif. Halfweg kom je op een gezellig pleintje, dat uitnodigt voor een hapje of een drankje. Loop vooral ook door tot het einde van de hoofdstraat, naar het Belvedere di Santa Maria, vanwaar je een volledig zicht hebt op de kust van Portovenere tot de Punto Mesco.


Bezienswaardigheden in Corniglia

Chiesa san Pietro

Chiesa di San Pietro

De San Pietro parochiekerk bovenaan het dorp ligt tussen de huisen geprangd. Ze dateert uit de 15de eeuw en bevat zowel gotische als barokke stijlkenmerken. De feestdag van San Pietro wordt gevierd op 29 juni.

San Bernardino

Santuario di nostra signora delle grazie

Het Santuario di nostra signora delle grazie in San Bernardino ligt hoog op een heuvel achter Corniglia. Dit kerkje ligt op de wandelweg nr 8 en maakt deel uit van de wandeling die de 5 Santuario's met elkaar verbindt.


Wandelingen vanuit Corniglia

Sentiero Azzurro

Neem vanaf het station van Corniglia de trappen (382) naar het centrum van Corniglia.

om op de Sentiero Azzurro te wandelen, heb je een Cinque Terre Card nodig. Die kost 7.5 EUR voor één dag en je kan ze kopen bij het begin van het pad.

Voor ons is dit het mooiste gedeelte van de Sentiero Azzurro.

Meer details over dit pad in ons dossier en in onze GPX-bib.

Naar / Van Volastra

Om de drukte op de Sentiero Azzurro te vermijden, raden we aan om via de Sentiero 587 / 586 naar Volastra te wandelen. Vanuit Corniglia gaat het pad vrij steil naar omhoog, maar na een kilometer wordt het zo goed als vlak en loopt het pad door de wijngaarden.

Vanuit Manarola is het makkelijker. Neem er de bus naar Volastra en wandel vandaar (naar beneden).

Meer info en kaartjes in ons dossier.

Naar Manarola

De Sentiero Azzurro naar Manarola is gesloten vanaf het station, als gevolg van een aantal aardverschuivingen op de hellingen. ind 2014 was het pad zo goed als hersteld, toen een nieuwe aardverschuiving het pad op een andere plaats alweer wegveegde.

Om naar Manarola te wandelen kan je het alternatieve pad via Volastra volgen.


Bar Enoteca Terra Rossa

Als je Corniglia binnenwandelt (komende van Vernazza) vind je even na de controlepost aan de linkerkant van de weg een ideale plaats om even op krachten te komen of zeker om de dorst te lessen. Vanop het terras heb je een mooi uitzicht op de zee. Je kan er genieten van een locale producten, bereid en geserveerd door Sabrina en Eliana.

Adres : Via Fieschi 58, Corniglia

Terra Rossa ligt op de Sentiero Azzuro.


In Corniglia heb je een ruime keuze aan verblijfplaatsen, soms iets goedkoper dan in de andere dorpen. We geven hier enkele suggesties :

Hanging Garden
Punto Zero
B&B Corte del Gallo
B&B Il Magan


Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Cinque Terre echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan.
Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Reisgids cinque terre

Onze reisgids
8 EUR

Wandelkaart Cinque Terre

Wandelkaart
6 EUR

City Maps Cinque Terre

Plattegrond dorpen
2 EUR

brochure Cinque Terre

Brochure
6 EUR

Wandelgids Cinque Terre

Complete wandelgids
10 EUR

Nu kopen


Wij verdienen een kleine commissie als jij reserveert of bestelt via één van de links hieronder.

Booking.com Hotels.com autoeurope expedia Maak zelf je fotoboek met Albelli bol   ... en meer ...