de Alta Via dei Monti Liguri

De Alta Via dei Monti Liguri loopt van Ventimiglia in het oosten van Liguriƫ tot Ceparana in het westen van de regio. Hij is opgedeeld in 43 etappes, gaande van 1 tot 5 uur wandelen. De weg loopt over een totale afstand van ruim 400 kilometer. De maximale hoogte bedraagt 2.200 meter.

Hieronder geven we een kaartje met het oostelijke deel van de route.

alta via dei monti liguri

Het meest oostelijke deel van de wandeling ligt in de provincie La Spezia. Vanaf de Passo della Cappelleta zijn er nog 6 etappes (38 tot 43) tot in het eindpunt Ceparana.

Op het rechterkaartje hieronder zie je de 'toegangswegen' naar de Alta Via. Dit zijn de paden, die je vanuit de lagergelegen valleien naar de Alta Via brengen.

Alta via in de provincie La Spezia Paden naar de Alta Via

Ultima Casa in Santa Maria di Maissana

Santa Maria di Maissana is een klein dorp in de bergen, een tiental kilometer landinwaarts, ter hoogte van Sestri Levante. Het stadje Varese Ligure, met zijn Borgo Rotondo, ligt op 10 kilometer. In de buurt liggen ook kleine traditionele dorpjes zoals Cembrano, Ossegna, Campore, Santa Maria, Maissana en Disconesi.

Aan de rand van het dorp hebben Paul en Miriam twee ruime appartementen waar je telkens met 4 personen kan overnachten. De prijzen (vanaf 85 EUR per nacht) liggen een stuk lager dan wat je aan de kust betaalt.

Ultima Casa Ultima_Casa Ultima Casa

Ga naar de site van Ultima Casa om te reserveren 

Om je te helpen bij de voorbereiding van je reis kan je onderstaande gidsen, kaarten en brochures bij ons bestellen.