Alta Via dei Monti Liguri

Die loopt van Ventimiglia in het oosten van Ligurië tot Ceparana in het westen van de regio.
De Alta Via dei Liguri is opgedeeld in 43 etappes, gaande van 1 tot 5 uur wandelen. De weg loopt over een totale afstand van ruim 400 kilometer. De maximale hoogte bedraagt 2.200 meter.
Hieronder geven we een kaartje met het oostelijke deel van de route.

alta via dei monti liguri

Het meest oostelijke deel van de wandeling ligt in de provincie La Spezia. Vanaf de Passo della Cappelleta zijn er nog 6 etappes (38 tot 43) tot in het eindpunt Ceparana.

Op het rechterkaartje hieronder zie je de 'toegangswegen' naar de Alta Via. Dit zijn de paden, die je vanuit de lagergelegen valleien naar de Alta Via brengen.

Alta via in de provincie La Spezia Paden naar de Alta Via


Ontdek onze reisgids


Editie 2018

Nu kopen

Ontmoet
onze Partners


Ultima Casa in Santa Maria di Maissana

Santa Maria di Maissana is een klein dorp in de bergen, een tiental kilometer landinwaarts, ter hoogte van Sestri Levante. Het stadje Varese Ligure, met zijn Borgo Rotondo, ligt op 10 kilometer. In de buurt liggen ook kleine traditionele dorpjes zoals Cembrano, Ossegna, Campore, Santa Maria, Maissana en Disconesi.

Aan de rand van het dorp hebben Paul en Miriam twee ruime appartementen waar je telkens met 4 personen kan overnachten. De prijzen (vanaf 85 EUR per nacht) liggen een stuk lager dan wat je aan de kust betaalt.

Met onze voucher krijg je bij een rechtstreekse reservatie via de website van Ultima Casa een welkomstpakket bestaande uit lokale producten : (pesto, kaas, worst, kastanjemeel, ...)

Deze voucher is exclusief te vinden in ons e-boek.

Ultima Casa Ultima_Casa Ultima Casa

Ga naar de site van Ultima Casa om te reserveren