Met de auto naar Cinque Terre

We krijgen regelmatig de vraag van bezoekers van onze site wat de beste route is om met de wagen naar Cinque Terre te rijden. Het zou wat al te gemakkelijk zijn om gewoon de GPS in te schakelen. Er zijn immers nog wat andere elementen die een rol spelen, zoals de mogelijke knelpunten en eventuele bezienswaardigheden onderweg.

De afstand naar La Spezia bedraagt 1136 km vanuit Brussel en 1302 km vanuit Amsterdam. Je kan dit misschien wel in één rit doen, maar voor velen zal een tussenstop uiteraard toch wel aangewezen zijn.

Eigenlijk kan je de rit in 2 delen opsplitsen. Basel ligt zowel vanuit Nederland, als vanuit België op de route. Vanuit België rijd je over Luxemburg, Metz en verder via Straatsburg of Nancy tot in Basel. Vanuit het westen van Nederland rijd je best over Brussel, vanuit het oosten volg je best de Rijnvallei langs Keulen en Straatsburg.

Vanuit Basel loopt de kortste weg via Milaan (568 km). Langs Turijn (646 km) is het toch wel een stuk verder. Op beide wegen moet je door een tunnel, altijd wel een mogelijke bron voor vertragingen. Via de Simplonpas (618 km) kan je beide knelpunten vermijden.

Via Milaan

Vanuit Basel rijd je richting Luzern en vervolgens Lugano. Halfweg tussen Basel en Milaan, ga je door de Gotthard-wegtunnel, die een lengte heeft van 17 km en op drukke momenten toch wel een knelpunt vormt waar de wachttijden sterk kunnen oplopen.

Bij het binnenrijden van Italië rijd je tussen het Lago Maggiore en het meer van Como, voor velen een interessante tussenstop blijkt te zijn.

Vanuit Milaan loopt het vervolgens via Parma of via Genua. Welke van beide je best neemt hangt af van je verblijfplaats in Cinque Terre.

Via Turijn

Vanuit Basel rijd je richting Bern en vervolgens Fribourg. Hier passeer je door de Grote Sint-Bernard-tunnel (6 km lang). Deze route loopt verder langs het Aosta-dal, Turijn (daarvoor moet je wel een bijkomende omweg maken) en Genua en is interessanter indien je verblijft aan de kust ten noorden van Cinque Terre.

Via de Simplon

Dit is een variante op de route via Turijn. Je rijdt vanuit Basel richting Bern, vervolgens Thun. Het interessante aan dit alternatief is dat je de mogelijkheid hebt om de knelpunten (Gotthard, Sint-Bernard, Milaan) te vermijden. Je moet wel over minstens éénmaal de autotrein op :

Met deze route passeer je aan de westelijke zijde van het Lago Maggiore (Stresa en Verbania), een ideaal gebied voor een tussenstop.

Via Frankrijk

Voor wie liever langs Franse wegen rijdt, zijn er nog drie alternatieven :

Naast de brandstofkosten moet je nog rekening houden met een aantal bijkomende kosten :


Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Cinque Terre echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan.
Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Reisgids cinque terre

Onze reisgids
8 EUR

Wandelkaart Cinque Terre

Wandelkaart
6 EUR

City Maps Cinque Terre

Plattegrond dorpen
2 EUR

brochure Cinque Terre

Brochure
6 EUR

Wandelgids Cinque Terre

Complete wandelgids
10 EUR

Nu kopen


Wij verdienen een kleine commissie als jij reserveert of bestelt via één van de links hieronder.

Booking.com Hotels.com autoeurope expedia Maak zelf je fotoboek met Albelli bol   ... en meer ...