Lago Maggiore - Ontdek onze unieke reisgids

Lago Maggiore

Het Lago Maggiore is één van de drie grote Noord-Italiaanse Meren. Het grootste gedeelte ligt op de grens van de Italiaanse regio’s Piemonte en Lombardije. Het noordelijke deel ligt in het Zwitserse kanton Ticino.

Het meer ligt op een hoogte van 200 meter boven de zeespiegel, is 60 km lang en op de meeste plaatsen maar een drietal km breed (de maximale breedte, ter hoogte van Verbania bedraagt 10 km). De oppervalkte bedraagt 212 km². De langwerpige vorm verraadt duidelijk de oorsprong van het meer en de vallei, die miljoenen jaren geleden uitgeslepen werden door een gletsjer.
Het meer ligt op de rivier Ticino, die ontstaat in de Alpen en uitmondt in de Po.

Belangrijkste bezienswaardigheden langs de westelijke zijde

  • Verbania, met de Villa Taranto
  • Stresa, met de Villa Pallavicino
  • Vanuit Stresa kan je met de kabelbaan naar Mottarone. Vanop een hoogte van 1491 meter heb je er een prachtig uitzicht op het meer. Opgepast : de kabelbaan is in 2015 gesloten wegens onderhoudswerken.
  • De Borromese eilandjes (Isola Bella, Isola Madre en Isola dei Pescatori) zijn de belangrijkste toeristische trekpleister. Op Isola Madre ligt één van de oudste botanische tuinen van Italië.
  • Santa Caterina di Sasso
  • Het Lago Mergozzo ligt enkele kilometers ten westen van Stresa
  • Voor het Lago d'Orta is het iets verder rijden. Het is kleiner, maar zo mogelijk nog mooier dan het Lago Maggiore.

Belangrijkste bezienswaardigheden aan de oostelijke zijde van het meer

Belangrijkste bezienswaardigheden aan de noordzijde (Zwitserland)

Belangrijkste bezienswaardigheden aan de zuidelijke zijde van het meer

Eén van de beste manieren om het meer te bezoeken is natuurlijk met de boot.  

Meer informatie over de bootverbindingen vind je op de site van Navigazione Laghi.

Het neusje van de zalm is de Lago Maggiore Express. In een dagexcursie ga je met de trein van Arona naar Domodossola, waar je de spectaculaire trein neemt door de Centivalli naar Locarno. Daar ga je aan boord van de ferry voor een vaart van 3 uur, die je terug brengt naar Arona.  

“Het Lago Maggiore is een populaire kampeerbestemming onder de Nederlanders. Wanneer je met de hele familie naar het Lago Maggiore gaat kan een camping aan het Lago Maggiore een budgetvriendelijke verblijfoptie zijn!”

 


Bestel onze reisdossiers

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Portugal echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Lago Maggiore Reisgids 

Nu kopen


Help ons door dit te delen met je vrienden !