Santa Caterina del Sasso

Het klooster Santa Caterina del Sasso ligt aan de oevers van het Lago Maggiore, aan de oostzijde tegenover Stresa.

Het eerste kerkje op deze plaats werd al in de 12de eeuw opgericht door Alberto Besozzi, een rijke handelaar. Hij overleefde een verschrikkelijke storm op het meer en besliste om zich terug te trekken als kluizenaar. Hij liet een kapel bouwen ter ere van de Heilige Catherina van Egypte. In de 14de eeuw kwamen er twee kerken bij : San Nicola en Santa Maria Nova.

Het heiligdom werd beheerd door verschillende kloosterordes : Dominicanen, Broeder van Sant’Ambrogio ad Nemus, de Karmelieten, van 1986 tot 1996 opnieuw door de Dominicanen en momenteel de Benedictijner oblaten. In de kerk ligt het skelet van Alberto Besozzi nog steeds opgebaard in een glazen kist.

Het klooster is alle dagen open van 9 tot 12 uur en van 14.30 uur tot 18 uur. De toegang is gratis.

Vanaf de parkeerplaats op de Via Santa Caterina kan je via de weg en een lange trap 50 meter naar beneden. Als je iets verder gaat, is er ook een lift die je zonder moeite naar beneden brengt (kost 1 EUR).

De mooiste manier om het klooster te bereiken is echter met de boot. Vanuit Stresa ben je er op 15 minuten met de veerboot.

 

Santa Caterina vanaf het meer

Santa CaterinaSanta Caterina del Sasso

Kerk van Santa Caterina


Bestel onze reisdossiers

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Portugal echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Lago Maggiore Reisgids 

Nu kopen


Wij verdienen een kleine commissie als jij reserveert of bestelt via één van de links hieronder.

Booking.com Hotels.com autoeurope expedia Maak zelf je fotoboek met Albelli bol   ... en meer ...