Lago Maggiore Express

Het neusje van de zalm voor een ontdekking van het Lago Maggiore is de Lago Maggiore Express. In een dagexcursie ga je met de trein van Arona naar Domodossola, waar je de spectaculaire trein neemt door de Centovalli naar Locarno.

Daar ga je aan boord van de ferry voor een vaart van 3 uur, die je terug brengt naar Arona. Je kan deze excursie ook aanvatten in elk van de tussenliggende haltes. Er hangt een prijskaartje aan vast van 34 EUR voor volwassenen, maar daarvoor krijg je wel iets in de plaats.

Vigezzina Railway - Centovalli

Het meest spectaculaire onderdeel is de treinrit van Domodossola, in de Alpen, naar Locarno, aan het Lago Maggiore. Ze is 52 km lang, waarvan 32 km in Italië en 20 in Zwitserland.

We hebben de treinrit zelf nog niet gemaakt, we deden wel het traject met de wagen. We konden hierdoor wel de nevenstaande foto maken (wat een toeval dat die trein er juist middenop stond !) Het meest spectaculaire gedeelte zou zich nabij Domodossola bevinden, waar de de trein via een aantal haarspeldbochten naar boven gaat.

De mooiste bezienswaardigheid onderweg ligt in Re, een klein dorpje met een enorme basiliek.

ReMadonna del Sangue in Re

Madonna ReMadonna del Sangue in Re

Lago Maggiore ExpressLago Maggiore Express

Basiliek van de Madonna del Sangue in Re

Dit heiligdom werd gebouwd omwille van een ‘mirakel’ dat gebeurde op 29 april 1494. Een jongeman, Giovanni Zuccono, werd verslagen in een duel en gooide gefrustreed een steen naar een schilderij van de maagd Maria. In de volgende dagen begon het beeld op een ‘miraculeuze’ wijze te bloeden.

Dit verhaal ging snel rond en trok talrijke pelgrims aan. Op het einde van de 19de eeuw werd de kerk te klein en werd een project gestart voor de bouw van een grotere kerk. De bouw startte in 1922 en werd pas voltooid in 1958. De oude kerk werd daarbij geïntegreerd in de nieuwe. Ze heeft byzantijnse en gotische stijlkenmerken. De koepel is 51 meter hoog.

De nieuwe kerk kreeg van Pius X de titel van Basiliek : let op de conopeum (parasol in geel-rood, de pauselijke kleuren, maar hier in geel en wit) en het tintinnabulum (belletjesstaf met schellen en patroonbeeld). In 1998 werd de Madonna van Re benoemd als Patroonheilige van het Nationaal Park van Val Grande.


Bestel onze reisdossiers

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Portugal echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Lago Maggiore Reisgids 

Nu kopen


Wij verdienen een kleine commissie als jij reserveert of bestelt via één van de links hieronder.

Booking.com Hotels.com autoeurope expedia Maak zelf je fotoboek met Albelli bol   ... en meer ...