Sicilië

Als je wil reizen, moet je keuzes maken. In het geval van Sicilië kan je kiezen tussen een klassieke rondreis, waarbij de hoogtepunten van het eiland (Palermo, Taormina, Etna, Syracuse, Agrigento, Segunte, ...) in sneltempo worden afgewerkt en een minder conventionele reis, waarbij je enkele gebieden selecteert en daar wat dieper op ingaat.

Wij kozen voor de tweede optie, met een focus op het oosten van Sicilië, waarbij we dan nog enkele klassiekers links lieten liggen (Etna, Syracuse). We kozen voor

Het grote voordeel van onze keuze is dat we bijna verplicht zijn om nog eens terug te keren om ook de rest van het eiland te bezoeken. Een mooi vooruitzicht !

We delen onze ervaringen met de bezoekers van onze site. Misschien kunnen één of meerdere van onze reisdoelen u wel bekoren indien u van plan bent om Sicilië te bezoeken. Zoals gewoonlijk geven we geen al te gedetailleerde beschrijvingen (we laten u het plezier om ook nog iets te ontdekken) en hopen dat onze praktische tips en kaartjes die we onderweg konden fotograferen u enig zoekwerk besparen.

Els & Frank


Triskelion (of Trinacria)

Een symbool dat je in Sicilië dikwijls tegenkomt is de onderstaande figuur : de Triskelion of Trinacria.

De benaming verwijst naar de 3 gebogen benen, die een zekere symmetrie vertonen (als je de figuur draait om zijn middelpunt). Het symbool komt voor in vele Mediterrane cultuur.

Het Triskelion is niet alleen het symbool van het 'driehoekige' eiland Sicilië. Ook het eiland Man en Bretagne gebruiken het als symbool. Het hoofd in het midden zou verwijzen naar Medusa, één van de drie Gorgonen (dochters van de zeegoden Phorcys en Ceto).

Een andere verklaring is dat het triskelion staat voor de overzettelijkheid en vrijheidszin van de Sicilianen : hoe de figuur ook gedraaid wordt, zij zal nooit knielen.


Help ons door dit te delen met je vrienden !