Milazzo

Milazzo ligt in het noordoosten van Sicilië, een twintigtal kilometer ten westen van Messina. Het wordt nauwelijks vermeld in de reisgidsen van Sicilië. Eigenlijk is het enkel bekend omdat in de haven de ferries naar de Eolische eilanden vertrekken. Als je de overtocht naar de eilanden maakt en je moet enkele uren wachten op de boot, kan je misschien toch even het stadje intrekken of naar de kaap gaan.

De belangrijkste bezienswaardigheid van het stadje is het Castello, gelegen in het hoogste deel van de stad. We kunnen niet bevestigen of het kasteel zelf de moeite loon (gesloten van 12.00 uur tot 16.30 uur), maar in de buurt van het kasteel heb je wel een mooi uitkijkpunt met zicht op het castello en de dom enerzijds, en de haven van Milazzo en het schiereiland anderzijds.

Het stadje ligt op een schiereiland dat een 10-tal kilometer uitsteekt in zee en eindigt op de Capo Milazzo. Als je tijd hebt loont het de moeite om even door te rijden naar de kaap. Er is ruime parkeergelegenheid. Je kan er een korte wandeling (2 km) maken tot aan de kaap en dan via het een pad langs het keistrand terug naar boven.

Je kan er ook afdalen naar de kapel van de Heilige Antonius (via de roze trap), die is uitgehouwen uit de grot. Antonius zou hier gepasseerd zijn toen hij vanuit Marokko op weg was naar Assissi voor een ontmoeting met de Heilige Franciscus.

Heb je nog tijd en vooral honger, dan kunnen we het restaurant Degus aanbevelen. We proefden er enkel de antipasti 'Terra e Mare", een assortiment met hapjes uit de Siciliaanse keuken. Onze gastheer, Nino, bleek bovendien nog goed bekend met België en Nederland, waar hij in hoofdberoep vooral actief was als vertegenwoordiger voor Italiaanse schoenmerken !

(Ristorante Degus, Via Montecastro 69/71, Milazzo - gelegen vlakbij het Castello)


Wij verdienen een kleine commissie als jij reserveert of bestelt via één van de links hieronder.

Booking.com Hotels.com autoeurope expedia Maak zelf je fotoboek met Albelli bol   ... en meer ...