Taormina

Taormina is zeker één van de meest bezochte steden in Sicilië. In de stad zijn talrijke overblijfselen uit de klassieke oudheid te vinden en reeds decennia lang heeft het een reputatie opgebouwd als 'the place to be' voor buitenlandse toeristen. Er zijn talrijke luxueuze hotels te vinden die de stad een aanzien geven als 'badplaats' hoewel ze op 250 meter boven de zeespiegel ligt.

Aan de kust zelf zijn talrijke stranden te vinden, de meeste zijn echter keistranden.

Wat valt er te bezichtigen in Taormina ?

De stad werd gesticht in 358 voor Christus. Ze was een speelbal tussen de Grieken en de Carthagers, die de stad om beurten verwoestten. Ook tijdens de Romeinse en de Byzanthijnse bezetting bleef de stad niet gespaard van verder onheil. In de middeleeuwen zijn het eerst de Noormannen en later de Spanjaarden die de stad verder vorm geven.

Theatro Greco

Het theater, met het klassieke beeld van de Etna (op de foto hieronder verstopt achter de wolken), werd gebouwd door de Grieken in de 3de eeuw v Chr. In de Romeinse tijd werden er echter talrijke verbouwingen aangebracht, zodat het ook kon gebruikt worden voor de gladiatorengevechten.

Wandeling op de Corso Umberto

De hoofdstraat van Taormina, de Corso Umberto, doorkruist de stad van oost (Porta di Messina) naar west (Porta di Catania). In het midden ligt de Piazza 9 avrile met de Porta di Mezzo. Het is een drukke winkelstraat geworden, maar ontbreekt daardoor een beetje de ziel van het echte Sicilië.

Als je de kleine zijstraatjes inslaat ontdek je meer authentieke steegjes en pleintjes, waar het bovendien een stuk rustiger is.

Isola Bella

De kust van Taormina is een opeenvolging van rotsen, kapen en strandjes gelegen in de mooie baaien. Isola Bella is een klein eilandje dat met een tombolo verbonden blijft met het grote eiland. Er staat een villa, gebouwd door een rijke industrieel in het midden van de twintigste eeuw, die ons bijwijlen doet denken aan de bouwwerken van Manrique op Lanzarote.

Je betaalt 4 EUR om het eilandje te bezoeken. Echt veel is er niet te zien. De tuin is wat verwaarloosd en de restauratiewerken gaan op het eerste gezicht niet echt vooruit. De mooie uitzichten zijn echter wel de moeite waard.

Je bereikt Isola Bella het makkelijkst door vanuit Taormina de kabellift naar beneden te nemen (prijs 3 EUR enkel)

Taormina telt verder nog talrijke kerken en paleizen. We tonen slechts enkele foto's.


Fotovraag

Op je tocht door Taormina kom je misschien volgende foto's tegen. Er is niks te winnen, maar je mag ons toch je antwoorden opsturen : info@wandelenlangskusten.eu . We wensen je veel zoekgenoet.


Wij verdienen een kleine commissie als jij reserveert of bestelt via één van de links hieronder.

Booking.com Hotels.com autoeurope expedia Maak zelf je fotoboek met Albelli bol   ... en meer ...