Castelmola

Castelmola werd uitgeroepen tot één van mooiste dorpjes van Sicilië (er zijn er ong. 10 per provincie in Italië). Het ontleende zijn naam aan het kasteel dat er door de Noormannen werd gebouwd en aan de vorm van de rots waarop het gelegen is.

Zicht op Castelmola, respectievelijk vanaf het Grieks Theater in Taormina en vanaf de kapel San Rocco.

In het dorpje liggen enkele kerkjes, resp. de Chiesa San Giorgio, de Dom en de kapel San Rocco (op de wandelweg naar Taormina).

Gezellige pleintjes waar je rustig kan genieten van een drankje of een hap(je), resp. de Piazza San Giorgio waar je de Vino al Mandorle kan proeven en de Piazza del Duomo, waar je de keuze hebt tussen een snelle hap en een verfijnde keuze uit de Siciliaanse keuze bij Bocciola

Wandelen naar Castelmola

Je kan van Castelmola naar Taormina (of omgekeerd) gaan via een wandelweg.

Vanuit Castelmola vertrek je op de Piazza di San Giorgio. Je gaat honderd meter naar beneden langs de weg en neemt de trappen aan de rechterkant die naar een kleine parking leiden. Op de parking neem je rechts van de brug het pad naar beneden tot je opnieuw op de hoofdbaan komt. Je volgt deze honderd meter naar beneden en slaat dan linksaf de weg naar de kapel van San Rocco in. Vergeet niet om even de kapel binnen te stappen. Binnen links in de kapel loopt een klein gangetje naar een pleintje waar je zowel een zicht hebt op Taormina als op Castelmola.

Als je vanuit Taormina vertrekt sla je op de Corso Umberto, ter hoogte van het nummer 72, het kleine wegje naar boven in. Bovenaan ga je even links, dan weer rechts omhoog tot op de hoofdweg. 50 meter links zie je een geel bord 'Via Cruci' (kruisweg) die naar de kapel van San Rocco loopt. Op de trappen zie je inderdaad enkele afbeeldingen van de kruisweg. Vergeet niet om de kapel van San Rocco binnen te gaan. Nadien vervolg je de weg. Eerst even naar beneden, dan de hoofdweg volgen en vervolgens weer linksaf afslaan (het bord 'Castelmola' voor wandelaars volgen. De weg loopt hier steil naar boven. Als je op de Piazza San Giorgio aankomt, wacht je aan het fonteintje een verfrissing (drinkbaar water) vooraleer je Castelmola binnengaat voor iets hartigers.

Zie je er tegen op om te wandelen (wat we kunnen begrijpen, gezien het hoogteverschil), dan kan je ook met de bus van en naar Castelmola. De interbus vertrekt in Taormina op de Piazza di Pancrazio (voor de Porta di Messina) en brengt je voor 1.80 EUR naar de Piazza San Giorgio in Castelmola. De bus rijdt de hele dag, om het uur. Zie indicatief de tabel hieronder.

Met de bus naar Castelmola

Er zijn meerdere busverbindingen per dag. De bus vertrekt in Taormina op de Piazza San Pancrazio (aan de Porta di Messina)

meer info op http://www.gotaormina.com/en/how_to_arrive/public_transport.html

 

Een tip voor je vakantielectuur
Lady Chatterley's Lover

D.H. Lawrence vond de inspiratie voor zijn 'schandaalroman' tijdens een vakantie in Taormina (1928). Hij was in 1914 getrouwd met een Duitse Barones, Frieda von Richthoven, met wie hij een reis maakte naar Italië, op zoek naar plaatsen die nog niet door de moderne samenleving waren bezoedeld. De geliefde van Lady Chatterly is gebaseerd op de figuur van Peppino d'Allura, een ezeldrijver, met wie de barones haar erotische spelletjes speelde in de omgeving van Castelmola.


Help ons door dit te delen met je vrienden !