Lago d'Orta

Het Ortameer ligt in de regio Piëmonte, in de provincies Novara en Verbano-Cusio-Ossola. Het is het meest westelijke en ligt op een 20-tal kilometer ten westen van het Lago Maggiore, waarvan het trouwens het kleine zusje is. Het water van het Ortameer stroomt immers via 2 kleine rivieren (de Nigoglia en de Strona) naar het Lago Maggiore.

Het meer ligt op een hoogte van 300 meter en heeft een oppervlakte van 15 km². Het is maximaal 13 km lang en 2.5 km breed. Het is omgeven door bergen die tot een hoogte reiken van 1491 m in het oosten en 1249 m in het westen. De maximale diepte bedraagt 143 meter.

Het belangrijkste stadje aan het meer is Orta san Giulio. Het is gebouwd op de steile helling van de Monte San Giulio. Het telt slechts een duizendtal inwoners. Het centrum van het dorp is autovrij. Er is een ruime parking aan de rand van het dorp. Vandaar kan je met een toeristentreintje naar het centrum van de stad en naar de monte Sacro rijden (4 EUR heen en terug).

Het stadje heeft enkele mooie pleintjes en aangrenzende palazzi. Het stadhuis, versierd met fresco’s dateert uit de 16de eeuw. Iets hogerop de heuvel staat de Chiesa dell’Assunta, die dateert uit de 15de eeuw.

Verder heeft het stadje twee bijzondere bezienswaardigheden :

Isola San GiulioIsola San Giulio

Isola San GiulioIsola San Giulio

Orta San GiulioOrta San Giulio

Sacro Monte Orta

Sacro Monte Orta

Sacro Monte Orta


Bestel onze reisdossiers

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Portugal echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Lago Maggiore Reisgids 

Nu kopen


Help ons door dit te delen met je vrienden !