Pisa

Het centrum van Pisa ligt op een 3-tal kilometer van de luchthaven. Je kan er naartoe met de bus of met een treintje dat de luchthaven verbindt met het station van Pisa.

Onderstaande foto geeft een wandeling langs de voornaamste bezienswaardigheden van Pisa, vertrekkende vanaf het station (onderaan) naar de Piazza del Duomo (links bovenaan)

Pisa - Kaart Wandeling

De voornaamste bezienswaardigheden van Pisa zijn uiteraard de Piazza del Duomo, met de 'scheve' toren (Torre pendente), de Duomo, het Battisterio en de Camposanto. Ook het Museo dell'Opera del Duomo is een bezoek waard.

Pisa - Battisterio Pisa - Duomo De Scheve Toren van Pisa

Ook de andere bezienswaardigheden in Pisa liggen op de rechteroever van de Arno, vooral op de Piazza del Cavalieri en langs de kaden van de Arno, waar talrijke paleizen liggen.

In ons dossier vind je nog 2 tips die je tijd en geld zullen besparen indien je Pisa met de wagen bezoekt.

Nog enkele bezienswaardigheden in de buurt van Pisa :

  • Certosa di Pisa : indrukwekkend Cisterciënzerklooster. We bezochten al gelijkaardige kloosters in Padula (Cilento) en Pavia (in de buurt van Milaan).
  • Villa Puccini in Torre del Lago Puccini, waar Puccini (afkomstig uit het naburige Lucca) het grootste gedeelte van zijn wereldberoemde opera's schreef.

Ontdek onze reisgids


Editie 2018

Nu kopen