Visserspad

Het Visserspad (Fisherman's Trail of Trilho dos Pescadores) is een initiatief van de Casas Brancas, een netwerk van kleine ondernemingen die zich inzetten om het toerisme in de Alentejo te ontwikkelen. Het maakt samen met het Historisch Pad (Historical Way of Caminho Historico) deel uit van de Rota Vicentina. Dit initiatief werd gerealiseerd met Europese steun.

Het pad loopt langs de kust van de Alentejo, over een totale lengte van 115 km.

  • Van Porto Covo tot Odeceixe is het een aanéénsluitend traject
  • Meer zuidwaarts zijn er nog 4 afzonderlijke trajecten.

De afzonderlijke trajecten zijn cirkelvormig, zodat je geen transportproblemen hebt. Voor de eerste trajecten moet je het transport best op voorhand regelen. Lokale taxi's of de uitbaters van je slaapgelegenheid zijn tegen een kleine vergoeding zeker bereid om je naar de vertrekplaats te voeren op je op te halen bij aankomst.

Het pad werd pas in 2013 geopend. Wij trokken er alvast eens naartoe om enkele stukken te verkennen en we zijn bijzonder enthousiast. Het pad loopt door een zeer gevarieerd gebied, nu eens door een duinenlandschap bovenop de klippen, dan weer dan langs vruchtbare akkers of langs de monding van de kleine riviertjes. Dit pad is bewegwijzerd met blauw-groene aanduidingen.

We geven op onze site een korte beschrijving van de stukken die wij bewandelden. Een beschrijving van alle trajecten is terug te vinden op de www.rotavicentina.com.


Bestel onze reisdossiers

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Portugal echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Portugal Reisgids  Porto Reisgids

Nu kopen


Wij verdienen een kleine commissie als jij reserveert of bestelt via één van de links hieronder.

Booking.com Hotels.com autoeurope expedia Maak zelf je fotoboek met Albelli bol   ... en meer ...