Douro

De Douro is één van de twee grote rivieren van Portugal, samen met de Taag. Maar qua naamsbekendheid komt ze waarschijnlijk wel op de eerste plaats. Ze ontspringt in Spanje en is bijna 900 km lang. Het grootste deel stroomt ze in Spanje. Over een lengte van 112 km, tussen Miranda do Douro en Barca de Alvo, vormt ze de grens tussen Spanje en Portugal en de laatste 150 km loopt ze door Portugal. De meest bekende stad aan de Douro is Porto, die een vijftal km voor de monding van de rivier ligt.

kaartje Douro

De Douro is slechts bevaarbaar sedert de vorige eeuw. Het was pas na de aanleg van een aantal sluizen dat de rivier bevaarbaar werd. De sluizencomplexen zijn vrij indrukwekkend. We hielden even halt aan de sluis in Régua, die een hoogteverschil overbrugt van bijna 30 meter. Het loont de moeite om even te wachten tot er een schip passeert. In een half uurtje is de klus geklaard.

In ons dossier vind je meer informatie over de wijngebieden in de Douro-vallei. We vertellen je waar je terecht kan voor een riviercruise en vooral verklappen we je waar je de mooiste uitkijkpunten vindt op de meanderende rivier.

We laten je hier alvast genieten van onze mooiste foto's !


Maak tijdens je verblijf een uitstapje naar volgende stadjes

Guimaraes

Guimaraes

Unesco werelderfgoed

casa de mateus

Vila Real

Casa de Mateus

nossa senhora

Lamego

Bedevaartsoord


Bestel onze reisdossiers

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Portugal echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Portugal Reisgids  Porto Reisgids

Nu kopen


Wij verdienen een kleine commissie als jij reserveert of bestelt via één van de links hieronder.

Booking.com Hotels.com autoeurope expedia Maak zelf je fotoboek met Albelli bol   ... en meer ...