Porto

Porto is, na Lissabon, de tweede stad van Portugal. Ze ligt aan de noordkant van de Douro en telt een kleine 250.000 inwoners.

In onze reisgids beschrijven we een wandeling van ong. 6 km die je langs de verschillende bezienswaardigheden van de stad brengt.

De foto's hieronder brengen je alvast in de stemming.


Op het parcours van de wandeling kom je langs volgende bezienswaardigheden :

Miradouro Serra do Pilar

Stadhuis Porto


Wijnproeven in Porto

Tegenover Porto, op de linkeroever van de Douro, ligt het minder bekende Vila Nova de Gaia. Het is daar dat de wereldberoemde portwijnen liggen te rijpen.

Langs de oevers van de Douro en in de achterliggende straatjes vind je de bekende wijnhuizen : Sandeman, Calhem, Offley, Ramos Pinto en ook vele kleinere merken die bij ons niet bekend zijn.

Op de meeste plaatsen kan je, tegen betaling, de opslagplaatsen bezoeken, wat best indrukwekkend is. Wij kozen voor Ferreira, omwille van de vestiging in een voormalig klooster. De rondleiding is indrukwekkend. Je ziet maar een derde van de opslagplaatsen, maar dat is goed voor honderden vaten gaande van enkele honderden tot bijna honderdduizend liter. Op het einde krijg je uiteraard een glaasje (of twee / drie) porto aangeboden.


Linha Azul

Als 'wandeling langs kusten' kunnen we je een wandeling aanbevelen naar Espinho. Deze wandeling, met vertrek in Vila Nova, gaat over een speciaal aangelegd en goed begaanbaar pad van 15 kilometer langs de kust. Een GPX-track van het pad is beschikbaar in onze GPX-bib

 


Nog meer in de buurt ...

Guimaraes

Guimaraes

Unesco werelderfgoed

casa de mateus

Vila Real

Casa de Mateus

Portwijn

Vallei van de Douro

Regua, Pinhao, ...


Bestel onze reisdossiers

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Portugal echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Portugal Reisgids  Porto Reisgids

Nu kopen


Help ons door dit te delen met je vrienden !