Lamego

Lamego ligt op de linkeroever van de Douro, een twintig kilometer ten zuiden van Régua. In 1143 werd Afonso Henrique er gekroond als eerste koning van Portugal. Er was toen ook al een kasteel op een heuvel aan de noordkant van het stadje. Je kan het kasteel bereiken via de nauwe straatjes die uitgeven op de Av. Alfredo de Sousa. Ook de bouw van de kathedraal werd in die periode aangevangen. In het nabijgelegen bisschoppelijk paleis is momenteel het stedelijk museum gevestigd, waar je enkele Vlaamse wandtapijten kan bewonderen.

De stad is vooral bekend als bedevaartsoord, gewijd aan de Nossa Senhora dos Remédios.

Op de heuvel ten zuiden van de stad werd een kerk gebouwd die met het centrum verbonden is via een imposante trappenconstructie met 600 treden en die versierd is met talrijke Azulejos. Wie opziet tegen de vele trappen kan ook met de wagen naar boven rijden via een weg die zich door het Parque de Santo Estevão naar boven slingert. De bouw van de kerk startte in de 18de eeuw, maar ze werd pas in 1905 voltooid.


Bestel onze reisdossiers

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Portugal echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Portugal Reisgids  Porto Reisgids

Nu kopen


Wij verdienen een kleine commissie als jij reserveert of bestelt via één van de links hieronder.

Booking.com Hotels.com autoeurope expedia Maak zelf je fotoboek met Albelli bol   ... en meer ...