SNP-tip voor een geweldige reis naar Portugal: probeer de Azoren eens!

Het mooiste van vakanties vind ik toch wel de vrijheid die ze geven. Het maakt niet uit waar je naar toe gaat. Overal waar je komt kan je op een net wat andere manier genieten van de natuur, cultuur en de omgeving. Iedere plek is bijzonder op zijn eigen manier. Toch zijn er maar weinig plekken die zoveel indruk op mij hebben gemaakt als de Azoren.

Deze eilandengroep die deel uitmaken van Portugal liggen midden in de Atlantische Oceaan. Er hangt hier een goed klimaat doordat de eilanden relatief hoog zijn, en er een gunstige golfstroom aanwezig is. Wat ook helpt is dat deze eilandengroep beschikt over verschillende vulkanen. Dit alles zorgt ervoor dat de natuur hier alle vrijheid heeft om volop te groeien.

Ik kan iedereen die op zoek is naar een bijzondere wandellocatie dan ook aanraden om deze eilandengroep te bezoeken. Ieder individueel eiland heeft wel iets te bieden, maar voor een volledige ervaring raad ik aan om er meerderen te ontdekken tijdens één vakantie. Ik heb dan ook een aantal dingen opgesomd over deze bestemming zodat jij straks hopelijk ook helemaal enthousiast bent over deze eilandengroep.

Door duurzaam beleid zijn de Azoren nog mooier

Persoonlijk vind ik het erg belangrijk hoe er met de natuur wordt omgegaan. Je ziet maar al te vaak dat de schoonheid van een omgeving wordt uitgebuit voor toeristische doeleinden. Dit verpest op langere termijn niet alleen de natuur, maar het gehele ecosysteem dat hieromheen leeft.

Hetgeen wat de Azoren extra bijzonder maakt is het feit dat ze zijn uitgeroepen tot de meest duurzame vakantiebestemming ter wereld. Na lang onderzoek van de Nederlandse overheid zijn de Azoren in zijn geheel naar voren gekomen vanwege zijn duurzame beleid op het gebied van natuurbehoud. Zo zorgen ze er niet alleen voor dat de natuur op het eiland goed beschermt blijft door samen te werken met lokale bedrijven, ook de populaire walvis toeren worden op een gereguleerde manier ingedeeld.

Dit alles is de kers op de taart waardoor je als toerist met een gerust hard kan genieten.

Ontdek de groene natuur en de adembenemende bergen

Het maakt niet zoveel uit of je nu op Sao Miguel, Faial, Sao Jorge of Pico bent, ieder van deze eilanden is overladen met groene natuur, en heeft verrassend hoge bergen.

Als wandelaar kan je je hier dan ook goed vermaken. Zo kan je bijvoorbeeld vanuit je verblijf gemakkelijk leuke doch uitdagende routes afleggen. Doordat er op een relatief klein oppervlakte heel veel verschil in omgeving zit kan je in één route bijvoorbeeld een berg beklimmen, door bossen en eindeloze grasvelden lopen, en route afmaken langs de kust. Dit is dan ook een uniek aspect van een Azoren vakantie.

De Azoren zijn een avontuur voor het hele gezin

Een ander groot voordeel is dat de Azoren in zijn geheel ook erg leuk is voor gezinnen. Vooral als je kinderen hebt die zelf ook kunnen wandelen kan je hier heel veel avonturen beleven. Het wandelen is echter niet de enige activiteit die hier te doen is. Naast een ongerepte natuur vind je op vooral de grotere eilanden ook een tal aan stedelijke activiteiten.

Maar mijn echte tip voor de mensen die naar de Azoren met kinderen gaan: maak een walvistocht. Net werd al even behandeld hoe deze tochten op een duurzame manier ondernomen worden, maar ik kan niet vaak genoeg benadrukken hoe indrukwekkend het is om wilde walvissen te zien.

Heerlijk wandelen en ontspannen op de vele stranden

Een vakantie naar een warm eiland zal natuurlijk niet af zijn zonder het wandelen over het strand. Gelukkig zijn er genoeg stranden te vinden op deze eilandengroep. Zo kan je hier eindeloos lang wandelen langs het strand terwijl je geniet van de prachtige omgeving, maar je kan natuurlijk ook gewoon even heerlijk ontspannen.


Bestel onze reisdossiers

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Portugal echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Portugal Reisgids  Porto Reisgids

Nu kopen


Help ons door dit te delen met je vrienden !