Obidos

Obidos lag vroeger veel dichter bij de kust, maar door het dichtslibben van een baai, ligt het nu zo'n 10 kilometer landinwaarts.  Het stadje is volledig ommuurd, wat vanaf afstand heel goed te zien is.  Het middeleeuwse stadje is grotendeels autovrij waardoor het er heerlijk vertoeven is.

 

Binnen de stadsmuren vind je enkele kerkjes die je zeker eens moet binnenstappen. Ze zijn rijk versierd met azulejos. Op het einde van de hoofdstraat kan je naar boven tot aan het kasteel, tegenwoordig een pousada.

De wandeling boven op de stadswallen is zeker een aanrader. Je hebt er prachtige uitzichten over het stadje. Het pad is zo'n meter breed, maar door het ontbreken van een afsluiting aan de binnenkant niet echt een aanrader als je hoogtevrees hebt.

Neem vooral ook de tijd om alle straatjes van het stadje eens te doorlopen. Voor de  fotografen zijn er tal van mooie kiekjes te schieten.  En hoewel het al begin oktober was toen wij er waren, stonden de geraniums, de bougainvillas en vele andere nog volop in bloei.

En tenslotte mag een degustatie van de Ginja, de lokale specialiteit niet ontbreken. Het is een kriekenlikeur die wordt geserveerd in chocolade kopjes.

    


Bestel onze reisdossiers

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Portugal echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Portugal Reisgids  Porto Reisgids

Nu kopen


Help ons door dit te delen met je vrienden !