Van Comporta naar Sines

Aan de kust tussen Comporta en Sines, liggen nog enkele mooie stranden, rotskusten en meren. Technisch gezien ben je hier al in de Alentejo, maar wij plaatsen het toch onder het hoofdstuk ‘Costa Azul’.

Praia da Galé

Nog enkele kilometer naar het zuiden ligt de Praia da Galé, met vijf miljoen jaar oude kliffen.

Praia da Gale

 

Laguna de Melides

Als je ter hoogte van Melides naar de kust rijdt, kom je nog aan een klein meer. De weg is slechts gedeeltelijk geasfalteerd. Je rijdt er enkele kilometers over een zandweg.

Melides

Melides

Melides

 

Reserva Natural das Lagoas de Santo André e da Sancha

Het natuurreservaat Reserva Natural das Lagoas de Santo André e da Sancha ligt tussen de N261, de weg tussen Troia en Sines.

Er liggen enkele meren, waarvan het Lagoa de Santo André (500 ha) het grootste is. Het meer wordt van de kust gescheiden door een smalle duinenstrook.

Het meer bevat zoet en zout water (brak water) en is een pleisterplaats voor vele vogelsoorten.

Troia

 

Wij kozen bij ons eerste bezoek voor de Praia da Costa de St André. Het is een idyllisch kustplaatsje, dat er begin oktober zeer rustig bijligt. We vermoeden dat het hier in de zomer wel wat anders is.

Er zijn enkele houten paden die door de duinen lopen, maar als het enigszins kan, raden we je aan om hier een lange strandwandeling te meken. Met nevenstaand kaartje erbij loop je zeker niet verloren.

Voor meer informatie over het natuurgebied kan je tercht in het Centro Ambiental do Monte do Paio. Daarvoor sla je op de weg tussen Aldeia de Brescos en de Costa de St Andréa linksaf in de richting van het meer.

Lagoa Santo Andre

Lagoa Santo Andre

Lagoa Santo Andre