Castelo dos Mouros

Je ziet het kasteel van de Moren liggen vanuit het centrum van Sintra liggen, bovenop de berg. Van het kasteel zelf blijven enkel ruïnes over, het is vooral de wandeling ernaar toe die bovenop ons lijstje voor een volgend bezoek komt.

Castello dos Mouros

Vanaf de Torre Real heb je een mooi uitzicht op Sintra en het Palacio Real.

Wandeling  : Castelo dos Mouros (4.5 km)

(we hebben enkel het tweede deel van deze wandeling zelf gemaakt)Wandeling Castello do Mauros

  • De wandeling vertrekt aan het Palacio Real. Neem de Rua das Padarias (2) omhoog en sla links de Rua de Ferraria, waar je rechts inslaat op de Largo Ferreira de Castro (3), het begin van de Rampa da Pena. Je passeert verschillende landhuizen en chalets, onder andere de 19de eeuwse Chalet Biester (4), op de rechterzijde. 
  • Ga verder langs de asfaltweg en sla op de kruising van Capuchos and Pé da Serra linksaf, de kasseiweg op. Je passeert de ingang van het Pena Park (waar je uiteraard het paleis kan bezoeken) en wandelt verder naar de ingang van het  Castelo dos Mouros (5).
  • Na aankoop van een ticket kan je door de draaideuren naar binnen. De wandeling door het kasteeldomein leidt langs de ruines van de 12de eeuwse Capela de São Pedro (11) en de begraafplaats van de schrijver Ferreira de Castro (12) (1898-1974). Je verlaat het domein opnieuw aan de Igreja de Santa Maria, vanwaar je terugkeert naar het centrum van Sintra.

Kaart Castello do Mauros Prijzen Castello do Mouros