Pena

Het Palaçio Nacional de Pena torent hoog boven Sintra uit. Het is vanuit het centrum niet te zien (de foto links hieronder werd genomen vanaf de Quintas do Regaleiras).

Door sommigen wordt het kitsch genoemd, door anderen een sprookjeskasteel in de trend van de kastelen van Ludwig II in Beieren (vooral Neuschwanstein). Het werd pas in de 19de eeuw gebouwd door koning Ferdinand II, een telg uit het ons welbekende geslacht van de Saksen-Coburg-Gotha.

Bij een eerste bezoek konden we, wegens tijdsgebrek, het kasteel zelf niet bezoeken. Bij ons tweede bezoek maakten we de wandeling die naar het kasteel leidt (PR2 en PR3 die naar Pena en het Kasteel van de Moren leiden. De PR - Pequenas Rutas - zijn een alternatief voor onze GR wegen en worden aangeduid met geel-rode tekens). Bij de toegangspoort van het paleis stond echter een lange file. Het bezoek aan het domein en het paleis nemen minstens enkele uren in beslag. We besloten dus niet te wachten. Derde keer, goede keer dan maar !

De foto's hieronder tonen toch enige evolutie in wat we konden zien ...

Op basis van een kleine brochure die we in het bureau voor Toerisme oppikten, lijkt ook hier het bezoek aan het omliggende park de moeite waard, alleen al om zijn mooie uitzichten.

Wandeling - Vanuit Sintra naar Pena (4 km)

kaart pena

Prijzen Pena


Bestel onze reisdossiers

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Portugal echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Portugal Reisgids  Porto Reisgids

Nu kopen


Wij verdienen een kleine commissie als jij reserveert of bestelt via één van de links hieronder.

Booking.com Hotels.com autoeurope expedia Maak zelf je fotoboek met Albelli bol   ... en meer ...