Belém

Belém ligt 7 km ten westen van het centrum van Lissabon, stroomafwaarts aan de Taag. Het bevat enkele van de meest bekende bezienswaardigheden van Lissabon.

Mosteiro dos Jeronimos

Het indrukwekkende klooster werd gebouwd in het begin van de 16de eeuw, onder koning Emanuel I.  Het is de periode van de grote ontdekkingsreizen, waar de vloot van Vasco da Gama, een overvloed aan rijkdommen meebracht uit het Verre Oosten.

Deze rijkdom uit zich ook in de bouwstijl, de Manuel-stijl, waarin vele verwijzigen naar de ontdekkingsreizen terug te vinden zijn. De Igreja de Santa Maria heeft twee prachtige portalen. Binnenin de kerk vallen de ranke pilaren op (25 meter hoog) en de graftombes van Vasco da Gama (versierd met een karveel) en Luis de Camoes.  Het koor neigt naar de barok met de marmer-versieringen.  De kloostergang  is een waar meesterwerk en een hoogtepunt van de Manuel-stijl.

Torre de Belèm en Hendrik de Zeevaarder

Vlak tegenover het klooster ligt het monument van de ontdekkingsreizen (Padrao dos Descobrimentos), opgericht in 1960 naar aanleiding van de 500ste sterfdag van Hendrik De Zeevaarder. Op het monument, in de vorm van een karveel, wijst Hendrik de Zeevaarder de weg

Even verder ligt de Torre de Belèm, een toren in Manuel-stijl uit het begin van de 16de eeuw die de toegang tot Lissabon en het klooster moest verzekeren.
 

Pastéis de Belém

Je mag Belém niet verlaten zonder de Pastéis de Belém te proeven. Dit heerlijke gebakje wordt reeds sedert 1837 geproduceerd volgens een recept dat angstvallig geheim gehouden wordt. Er zouden momenteel zo'n 20.000 stuks per dag geproduceerd worden.

De winkel bevindt zich op de Rua de Belém, 200 meter ten oosten van de ingang van het klooster. Eet de Pastéis vooral vers, terwijl ze nog lichtjes warm zijn en beperk je niet tot één. Je zal het je zeker niet beklagen.


Bestel onze reisdossiers

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Portugal echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Portugal Reisgids  Porto Reisgids

Nu kopen


Wij verdienen een kleine commissie als jij reserveert of bestelt via één van de links hieronder.

Booking.com Hotels.com autoeurope expedia Maak zelf je fotoboek met Albelli bol   ... en meer ...