Sintra

Sintra ligt op twintig kilometer ten westen van Lissabon. Je kan er naartoe met de trein die vertrekt vanuit het centrum van Lissabon (nabij Restauradores). De weg tussen Lissabon en Sintra loopt door verstedelijkt gebied, met grote huizenblokken en tal van wegen. Zodra je echter in de omgeving van Sintra komt, gaat een andere wereld open : een wereld van koningen (paleizen) en rijke families, die zich in hun buurt kwamen vestigen in luxueuze quintas.

De oude stad van Sintra (Vila Velha) wordt gedomineerd door het Palacio Real, dat vooral opvalt door de twee kegelvormige schoorstenen (die boven de keuken uittorenen). Het paleis werd gebouwd op het einde van de 14de eeuw door Johan I, waarschijnlijk op de resten van een oud Moors paleis. In het begin van de 16de eeuw werd het verbouwd door koning Emmauel I. Het bevat een mengelmoes bevat van stijlen. De foto's hieronder geven slechts enkele voorbeelden.

De Engelse romantische dichter Lord Byron verbleef in 1809 in Sintra en noemde haar 'de mooiste der steden'. In één van de steegjes van Sintra kan je hiervan een herdenkingsplaat vinden.

In de Rua das Padarias vind je de Pastelaria Periquita, waar je de travesseiros, amandelkoekjes, kan kopen. Sintra is daarnaast ook nog bekend voor de queijadas, heerlijke gebakjes.

Sintra ligt aan de rand van Serra de Sintra, een gebied van zo'n 40 vierkante kilometer tussen Sintra, Cascais en de westkust, waarin je heel wat wandelingen kan maken. Door de vele regenval in dit gebied enerzijds en de hoge temperaturen anderzijds vind je er een weelderige plantengroei eiken, ceders en enkele eucalyptusbossen.

Verdere bezienswaardigheden :

Wandeling in de directe omgeving van Sintra :
Santa Maria (1,2 km)

Tips

Onze verblijftip : Casa do Valle

In het centrum van Sintra verbleven we in een mooie B&B : de Casa do Valle. Er zijn een tiental kamers. Vanuit de tuin heb je een prachtig zicht op het Palacio dos Mouros en het Palacio da Pena.

Casa do Valle Casa do Valle in Sintra


Bestel onze reisdossiers

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Portugal echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Portugal Reisgids  Porto Reisgids

Nu kopen


Wij verdienen een kleine commissie als jij reserveert of bestelt via één van de links hieronder.

Booking.com Hotels.com autoeurope expedia Maak zelf je fotoboek met Albelli bol   ... en meer ...