Sesimbra

Sesimbra is een kleine visserstad. Ze ligt op de flanken van de heuvels van de Serra de Arrabida. We verbleven er een nacht in het Sesimbra Hotel & Spa, een schitterend hotel met directe toegang tot de promenade. Het zandstrand is ronduit schitterend en nodig uit voor een wandeling in de prille ochtend.

Het centrum van de stad ligt rond het Fort de Santiago, een versterkte vesting op het strand. Vandaaruit lopen de kleine straten steil naar omhoog. Je vindt er heerlijke visrestaurantjes. Het Fortaleza werd gebouwd in de 1648, als onderdeel van de Portugese kustdefensie. In de 19de eeuw verloor het zijn militaire betekenis en werd het gebruikt door de kustwacht en door de douane.

Sesimbra

sesimbra iglesia

Sesimbra Fortaleza

 

Als je ter hoogte van het fort het stadje inloopt, kom je bij de Kapel Espírito Santo dos Mareantes. De kapel werd gebouwd in de 15de eeuw en hoorde bij een hospitaal, dat bij de aardbeving van 1755 werd vernield. Ze heeft een barokke façade en heeft binnenin 2 niveaus : de kapel bovenaan en het oude hospitaal onderaan.

Boven het stadje zie je de muren van een Moors kasteel. Het ligt op een hoogte van 240 meter. Het werd in 1165 veroverd door koning Afonso Henriques, maar de Moren konden het binnen de kortste keren opnieuw heroveren. In 1200 werden de Moren definitief verdreven door koning Sancho I.

Je kan met de wagen naar boven rijden. Er is parkeergelegenheid binnen de muren, vlak voor de kerk.

Er loopt ook een wandelpad, dat je vanuit het centrum van Sesimbra naar het kasteel brengt.

Het kasteel is nog volledig ommuurd. Binnen de muren van het kasteel is vooral de kerk Igreja de Santa Maria do Castelo een bezoekje waard. Ze is prachtig versierd met azulejos, de blauwe tegels. Ze dateert uit de 12de eeuw en werd grondig gerestaureerd in het begin van de 18de eeuw.

In de Citadel is in de toren een klein museum gevestigd. Daarvoor moet je wel wat naar boven wandelen.

Sesimbra

Sesimbra Fortaleza

sesimbra iglesia


Bestel onze reisdossiers

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Portugal echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Portugal Reisgids  Porto Reisgids

Nu kopen


Help ons door dit te delen met je vrienden !