Zambujeira - Odeceixe

Dit traject wandelden we volledig, maar dan wel in drie keer.

Het eerste deel van Zambujeiro naar de Praia de Carvalhal wandelden we heel vroeg in de ochtend. De zon stond nog heel laag. De wandeling vertrekt aan de kapel Nossa Segnora do Mar in Zambujeira. Vandaar daalt het af naar het strand van Zambujeira om onmiddellijk weer te stijgen tot bovenop de klippen. Langs een staanplaats voor campers loopt het vervolgens door een duinengebied en door een stuk loofwoud tot aan het strand van Carvalhal.

Duinen op het visserspad

Het middelste deel van de wandeling, tussen het strand van Carvalhal en Azenha do Mar, is zeer gevarieerd. Het eerste deel loopt langs kleine paadjes bovenop de kliffen en biedt schitterende uitzichten op de baaien, met verlaten stranden. Hier en daar stort een klein riviertje zich met een klaterende waterval op het strand. De wandeling loopt even het binnenland in, rond het privédomein van de fado-zangeres Amalia Rodrigues. Daarbij passeer je een reusachtige frambozenkwekerij. Via een klaterend beekje kom je weer aan de kust. Tot Azenha do Mar loopt het pad opnieuw bovenop de klippen. Bij het binnenkomen van het dorpje word je begroet door heel wat straathonden en zwerfkatten. Veel meer leven blijkt er in het rustige dorpje niet te zijn. Het plaatselijke restaurant blijkt echter zeer gekend. Het is er aanschuiven voor een plaatsje tussen de talrijke plaatselijke gasten. Het gaat er luidruchtig aan toe, maar het eten is schitterend en de grootste verrassing is nog de rekening. Voor minder dan twintig euro eten en drinken we ons buikje vol. De vriendelijke dienster raadt ons zelfs aan om het bij één hoofdgerecht te houden voor twee : "je krijgt het anders niet op" !

Baai op het Visserpad Fisherman's Trail

Het laatste deel van dit traject daalt eerst af langs een houten trap, tot in het haventje van Azenha do Mar. Een touw helpt je om het valleitje te dwarsen. Opnieuw boven loopt het pad voornamelijk langs zandpaden bovenop de kliffen. Na een kilometer of drie bereik je de monding van de Odeceixe. Tot in het dorpje is het nog een drietal kilometer, tenzij je zoals wij besluit om op je stappen terug te keren om nog eens later te gaan eten in Azenha do Mar !

Haventje Azenha do Mar Zonsondergang bij Azenha do Mar

Kaart Fisherman's Trail


Bestel onze reisdossiers

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Portugal echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Portugal Reisgids  Porto Reisgids

Nu kopen


Wij verdienen een kleine commissie als jij reserveert of bestelt via één van de links hieronder.

Booking.com Hotels.com autoeurope expedia Maak zelf je fotoboek met Albelli bol   ... en meer ...