Circuit van Odeceixe

Ten zuiden van de rivier Odeceixe ligt nog een mooi cirkelvormig pad, deels langs het Visserspad en deels langs het Historisch pad. We vertrekken in het centrum van Odeceixe waar we de markeringen van het Historisch Pad volgen (rood-wit, tevens de markering van de GR11) tot aan de molen die boven het dorp uittorent. We lopen tussen de kleurrijke vakantiehuisjes naar boven, aan de splitsing volgen we rechts. Op het einde van deze weg slaat het pad rechtsaf aan het irrigatiekanaal, dat we vervolgens een drietal kilometer blijven volgen.

Molen Odeceixe Vissershuisjes Odeceixe Kanaal Historisch Pad - GR11

De kruising met het Visserspad wordt duidelijk aangegeven. Langs enkele grote tuinbouwbedrijven loopt de weg tot aan de kust. Het pad loopt dan opnieuw in noordelijke richting bovenop de kliffen, met mooie uitzichtpunten en dito duinen.

bloem of bladeren het Visserspad - groenblauwe aanduidingen Visserspad door een duinlandschap

Aan de monding van de Odeceixe (de rivier) vind je een mooi strand. In de zomer is het hier waarschijnlijk een paradijs voor surfers en strandliefhebbers. Einde oktober is het strand er echter verlaten en kunnen we in alle rust genieten van het natuurschoon. De weg terug naar Odeceixe loopt langs de straatkant. Een klein minpuntje, dat we er graag bijnemen !

Praia de Odeceixe Strand van Odeceixe