Circuit van Odeceixe

Ten zuiden van de rivier Odeceixe ligt nog een mooi cirkelvormig pad, deels langs het Visserspad en deels langs het Historisch pad. We vertrekken in het centrum van Odeceixe waar we de markeringen van het Historisch Pad volgen (rood-wit, tevens de markering van de GR11) tot aan de molen die boven het dorp uittorent. We lopen tussen de kleurrijke vakantiehuisjes naar boven, aan de splitsing volgen we rechts. Op het einde van deze weg slaat het pad rechtsaf aan het irrigatiekanaal, dat we vervolgens een drietal kilometer blijven volgen.

Molen Odeceixe

Vissershuisjes

Kanaal Historisch Pad - GR11

De kruising met het Visserspad wordt duidelijk aangegeven. Langs enkele grote tuinbouwbedrijven loopt de weg tot aan de kust. Het pad loopt dan opnieuw in noordelijke richting bovenop de kliffen, met mooie uitzichtpunten en dito duinen.

Molen bloem of bladeren

Visserspad door een duinlandschap

Visserspad door een duinlandschap

Aan de monding van de Odeceixe (de rivier) vind je een mooi strand. In de zomer is het hier waarschijnlijk een paradijs voor surfers en strandliefhebbers. Einde oktober is het strand er echter verlaten en kunnen we in alle rust genieten van het natuurschoon. De weg terug naar Odeceixe loopt langs de straatkant. Een klein minpuntje, dat we er graag bijnemen !

Praia de Odeceixe

Strand van Odeceixe

Rivier Odeceixe


Bestel onze reisdossiers

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Portugal echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Portugal Reisgids  Porto Reisgids

Nu kopen


Wij verdienen een kleine commissie als jij reserveert of bestelt via één van de links hieronder.

Booking.com Hotels.com autoeurope expedia Maak zelf je fotoboek met Albelli bol   ... en meer ...