Entrada do Barca - Cabo Sardao

We vertrekken vanuit Zambujeira, maar doen het eerste deel met de wagen. Het pad naar Entrada do Barca loopt tussen Zambujeira en Entrada do Barca immers langs de weg. In Entrada do Barca, houden we links aan (bij de splitsing aan het eerste restaurantje) en nemen de 'steenweg' naar beneden tot aan het tweede restaurantje 'Sacas' (dat we bij deze zeker kunnen aanbevelen !).

Het pad loopt verder naar beneden tot aan het haventje, waar je over het houten bruggetje even moet klauteren om boven te geraken. Dit is meteen het enige moeilijke punt van dit traject. Het pad loopt verder bovenop de kliffen langs verschillende baaien, de ene al mooier dan de andere. De paden zijn er breed (dit is het enige deel van het Visserspad dat ook met de fiets kan bereden worden).

Visser Entrada da Barca Entrada do Barca Ooievaars

Na 8 kilometer bereikt het pad de vuurtoren op Cabo Sardao. Vandaaruit heb je een schitterend uitzicht op de kust. In het zuiden zie je contouren van Kaap Sagres (ruim 100 kilometer zicht), in het noorden zie je de kust van Setubal (eveneens een honderd kilometer) !

Entrada da Barca


Bestel onze reisdossiers

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Portugal echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Portugal Reisgids  Porto Reisgids

Nu kopen


Help ons door dit te delen met je vrienden !