Alentejo

Alentejo ligt in het zuiden van Portugal en wordt in het noorden begrensd door de Taag (de naam betekent trouwens "over de Taag"), in het zuiden door de Algarve en in het Oosten door Spanje.

Het is één van de 5 regio's op het Portugese vasteland. De andere regio's zijn Norte, Centro, Lissabon en de Algarve. Daarnaast zijn er ook nog de autonome regio's Madeira en de Azoren.

Op toeristisch vlak wordt de regio overschaduwd door de Algarve in het Zuiden en Lissabon in het Noorden. Daardoor heeft het echter zijn authenticiteit weten te bewaren en is het gespaard gebleven van de ontwikkelingsdrang van de immo-projecten die de Algarve al zwaar geteisterd hebben.

Van de steden heeft enkel Evora een rol van betekenis. Alentejo moet het vooral hebben van zijn landschappen. In het voorjaar worden de velden van de Alentejo omgetoverd tot ware bloementapijten. De regio is ook één van de voornaamste producenten van kurk. De kurkeiken tref je overal aan. Ook olijfbomen voor de productie van olijfolie en Eucalyptys voor de productie van papier zie je overal. Op onze wandeltocht langs de kust kwamen we ook langs enkele grote landbouwbedrijven (o.a. frambozen en sierplanten).

Onze interesse voor Alentejo werd uiteraard gewekt door het nieuwe Kustpad dat er in 2013 werd geopend. We trokken er heen einde oktober en troffen er nog temperaturen tussen 20 en 25°C, ideale wandeltemperaturen. We wandelden maar een deel van de route. Er blijft dus nog genoeg over voor een volgend bezoek, dat we dan zeker in het voorjaar zullen plannen, zodat we dit mooie gebied in de verschillende seizoenen kunnen bewonderen.


Bestel onze reisdossiers

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Portugal echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Portugal Reisgids  Porto Reisgids

Nu kopen


Help ons door dit te delen met je vrienden !