Klik hier om deze email in uw browser te lezen

Nieuwsbrief

29 augustus 2016

Beste vrienden,

De komende weken zijn er nog enkele vrije plaatsen voor volgende uitstappen :

 • Antwerpen op donderdag 8 september
 • Wuppertal op zaterdag 12 november
 • Wuppertal / Dusseldorf op 26 en 27 november

Meer info over deze uitstappen vinden jullie hieronder.

We maakten de afgelopen maand twee mooie reizen in het zuidwesten van Ierland. We konden er genieten van een schitterende natuur, lekker eten, een 'Iers' weertje en een uiterst aangenaam gezelschap. We volgden er de Wild Atlantic Way (WAW) in de counties Cork en Kerry. In klassieke reisbrochures wordt de Ring of Kerry dikwijls vermeld als 'één van de mooiste autoroutes ter wereld', allicht omdat het de enige is waarop toerbussen terecht kunnen. Wij kunnen je verzekeren dat de Wild Atlantic Way nog zoveel mooier is.

We laten je alvast meegenieten : klik op één van onderstaande foto's om onze mooiste foto's te bekijken.

  

Ben je geïnteresseerd in deze reis naar Ierland ? Laat het me weten. Misschien komt er volgend jaar nog wel een gelegenheid om mee te gaan.

 

Wil je inschrijven of heb je vragen,  dan mag je me steeds contacteren (053/66.10.43 of via mail).

Met vriendelijke groeten.

Frank


Antwerpen

Donderdag 8 september

We brengen een bezoek aan het Rubenshuis en het Museum Mayer van den Bergh (waar de Dulle Griet, een bekend schilderij van Pieter Breughel te bezichtigen is). Ik heb enkele bonnen voor een gratis inkom verzameld uit de Standaard van enkele weken geleden. Wie er snel bij is, kan daar mee van profiteren. Heb je zelf een bon, dan breng je die natuurlijk best mee.

Verder is er in Antwerpen wel altijd iets te beleven. We beslissen daarover op de dag zelf in functie van de interesse van de deelnemers.

Datum : Donderdag 8 september
Prijs : 24 EUR (vervoer, begeleiding, parking en inkom Rubenshuis en Mayer - Van den Bergh).


Wuppertal - Tentoonstelling Degas & Rodin

In het Von der Heydt-museum in Wuppertal loopt vanaf 25 oktober een tentoonstelling over Degas en Rodin, twee impressionisten die heel wat raakvlakken vertonen. Rodin is vooral bekend als beeldhouwer (de Denker, de Burgers van Calais, ...). Degas kennen we vooral als schilder (balletdanseressen, paardenrennen, ...) maar hij maakte ook heel wat beeldhouwwerken.

Ze kenden en waardeerden elkaar. Ze benijdden en bewonderden elkaar. De één zei over de ander: “Hij is de grootste”. Hun kunstwerken waren gratie en beweging, lichaam, ruimte en tijd. Zij portretteerden de armen en de rijken, waren gefascineerd door paarden, door vrouwen en door de fotografie. Ze zorgden voor schandalen. Ze waren outsiders en rebellen – en ze waren genieën. In hun wedloop naar de moderne kunst gooiden ze alle regels en normen overboord; ze waren wegbereiders, uitvinders van het nieuwe. Aanvankelijk bespot, werden ze uiteindelijk toch zeer bewonderd. Ze stierven allebei in hetzelfde jaar, 1917 – kort na elkaar. Zonder hen zou de moderne kunst niet hebben bestaan. De tentoonstelling maakt duidelijk hoe beiden alles in het werk stelden om een nieuwe kunst tot stand te brengen.

 

We bezoeken de tentoonstelling in het museum en maken aansluitend een stadswandeling in Wuppertal, waar nog vele Jugendstil gebouwen te bewonderen zijn. Misschien maken we ook een ritje in de 'zweeftrein' die door het centrum loopt.

 

Datum : zaterdag 12 november 2016
Prijs : 40 EUR (vervoer en begeleiding)

Weekend Wuppertal - Düsseldorf

We combineren het bezoek aan de tentoonstelling Degas - Rodin in Wuppertal met een bezoek aan Düsseldorf. Deze stad aan de oevers van de Rijn is minder bekend dan de meer zuidelijk gelegen Rijnsteden (Keulen, Bonn, Koblenz) maar heeft toch heel wat te bieden :

 • In de Altstadt liggen tientallen bezienswaardigheden, samengepakt op één km².
 • Het museum K20 heeft een ruime collectie van kunstenaars uit de 20ste eeuw, met onder meer werken van Pablo Picasso, Henri Matisse en Piet Mondriaan en circa 100 tekeningen en schilderijen van Paul Klee. De naoorlogse Amerikaanse kunst, inclusief de popart, wordt vertegenwoordigd door werken van onder meer Jackson Pollock, Frank Stella, Robert Rauschenberg, Jasper Johns en Andy Warhol.
 • Liefhebbers van moderne architectuur komen aan hun trekken in de Medienhafen, het voormalige havenkwartier, waar vele moderne gebouwen zijn opgetrokken. Vanop de Rheinturm kan je er genieten van een panoramisch uitzicht ( hoogte van 172 meter).
 • Luxueuse shoppingstraten, 5 brouwerijen met de "langste toog ter wereld" en een befaamde kerstmarkt.

Voor een bezoek van één dag maken we, in functie van de interesse van de deelnemers, uiteraard een keuze uit bovenstaande mogelijkheden.

Datum : zaterdag 26 en zondag 27 november 2016
Prijs : 150 EUR (kamer en ontbijt, vervoer en begeleiding). Voor een éénpersoonskamer is er een supplement van 40 EUR.



Interesse om mee te gaan ?

Contacteer me zo snel mogelijk via mail of telefonisch (053/66.10.43 of 0477/688.760). 


Heb je vrienden of familie die geïnteresseerd zijn om onze nieuwsbrief te ontvangen ?

Stuur hen deze mail door en vraag hen om in te schrijven via de knop hieronder.

test

 


Frank De Saedeleer
Steenweg 651
9470 Denderleeuw

Tel : 053/66.10.43
GSM : 0477/688.760
e-mail : frank_de_saedeleer@skynet.be 

BTW nr  :  BE0848039821
Rek.nr   :  BE88001677842241
lic. Garantiefonds : 9030


Om jullie te helpen om mijn winkel-link te onthouden voeg ik hem graag nog eens toe !

www.wandelenlangskusten.eu/Winkelen.php 

 • Een kamer boeken  : booking.com, hotels.com
 • Wandelreizen : SNP, Djoser
 • Vliegtickets : SN Airlines, Lufthansa, Connections
 • Een weekendje weg : Travelbird, Holidaylines, Center Parcs, Weekendesk
 • Shoppen : bol.com, Coolblue, AS Adventure