Benijo

Tenerife

Tenerife is het vierde Canarische eiland op onze website. Het leek ons lange tijd minder aantrekkelijk dan  Lanzarote en Gran Canaria. Bij ons bezoek aan La Gomera enkele jaren geleden, maakten we van de gelegenheid gebruik om toch al eens naar boven te gaan op de Teide, maar verder kwamen we toen niet.

Het waren nu de klanten van ons 'reisbureau' die vroegen naar een 'zomerse' bestemming in de winter. Een goed excuus dus om er naartoe te gaan. We trokken er alle dagen rond en in tegenstelling tot de andere eilanden waren we na een week nog lang niet uitgekeken. We ontdekten er het vulkanische Tenerife van de Teide, het groene Tenerife van het noorden en vooral kleine koloniale stadjes als Garachico, La Laguna en La Orotava waar de tijd is blijven stilstaan.

Wat wandelingen betreft konden we enkel de wandeling in de kloof van Masca maken, maar op diverse plaatsen zagen we ook daarvoor voldoende mogelijkheden om er een week mee te vullen.

Een nieuwe aanpak voor onze website !

We hebben eerst ons dossier uitgeschreven : een goeie vijftig pagina's met  een grondig verslag van onze reis en tegelijkertijd een checklist als voorbereiding op een volgend bezoek, met de plaatsen die we deze moesten overslaan en de wandelingen die we zeker nog eens willen lopen.

Geen foto's in ons dossier. Daarmee willen we ons dossier printvriendelijk houden. Je vindt ze wel op onze website. De foto's geven een volledig overzicht van wat er in ons dossier te vinden is. Ze hopen dat ze je 'goesting' doen krijgen om ook eens naar Tenerife te gaan.

 

Ben je op zoek naar info over de zonnige stranden van Tenerife, over de beste hotels, over het uitgaansleven in de drukke vakantie-resorts of over de populaire pretparken ?  Dan moeten we je teleurstellen. Die zal je bij ons niet vinden.

Als voorbeeld wat je bij ons dan wel kan vinden, geven we hier alvast drie tips waar de georganiseerde excursies geen tijd voor maken.


 Playa de las Arenas
Playa de las Arenas
Mooie wandeling langs de kust en een restaurant 'with a view'

 Benijo
Benijo
een prachtig strand
aan een wilde rotskust

Reserva San Blas
Reserva San Blas
Hoogtepunt aan de zuidkust !

Ontdek onze reisgids

Dossier Tenerife