Het noorden van Tenerife

Deze tocht verkent de noordkust van Tenerife en loopt langs de kustweg van Garachico langs Icod de los Vinos, Puerto Cruz naar La Orotava en langs de weg door de heuvels terug langs Realejo Alto en Icod el Alto.

Je kan deze tocht op één dag afleggen, maar als je één en ander wil bezoeken heb je minstens 2 à 3 dagen nodig. Als je Tenerife bezoekt om er iets te zien is het eigenlijk beter om in deze omgeving een kamer te boeken voor enkele dagen. Je vermijdt dan alvast de heen- en terugrit naar het zuiden, wat je al onmiddellijk twee uur per dag tijdwinst oplevert.

Op deze pagina vind je voornamelijk foto's. De beschrijvingen, inclusief talrijke kaartjes, bevinden zich in ons dossier dat je hier kan bestellen.  

Garachico

Garachico was ooit de grootste haven van Tenerife. Het kende zijn hoogtepunt in de 16de eeuw, dankzij een levendige handel met het Spaanse vasteland. In het begin van de 17de eeuw werd de stad getroffen door de builenpest, in 1645 was er een vloedgolf en in 1692 en 1697 een brand. Maar dat alles was nog niets in vergelijking met de uitbarsting van de Teide in 1706. De stad werd overspoeld door twee lava-stromen, die de baai volledig opvulden en een einde maakten aan de havenactiveiten. De huidige stad werd opgebouwd op het nieuwe ‘lava-land’.

 Masca
Mirador de Garachico

 Masca
Kleurrijk Garachico

 Masca
Iglesia de Nuestra Signora de los Angelès

Icod de los Vinos

Dit dorpje is vooral bekend omwille van zijn drakenbloedboom met een leeftijd waarvan de ramingen uiteenlopen tussen 600 en 3000 jaar.

Draco Icod
De Drakenbloedboom in Icod de los Vinos

Icod
De Teide vanuit Icod

Wandeling Masca
Mirador in Icod el Alto

La Orotava

La Orotava ligt op de flanken van een heuvel. Het laagste gedeelte van de stad ligt op 250 meter hoogte, de Casa de los Balcones ligt op 400 meter. Trek bij een bezoek dan ook best goede wandelschoenen aan !

La_Orotava
Stadhuis van La Orotava

La_Orotava
Casa de los Balcones

La_Orotava_
IIglesia de la Concepcion


Bestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Tenerife echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Reisgids Tenerife   Lanzarote_Reisgids   Gran Canaria Reisgids   Reisgids La Gomera   Reisgids Madeira


Bestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Tenerife echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan.
Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Tenerife

4 EUR

Lanzarote

4 EUR

Kompass Wandelkaart

9.95 EUR

Gran Canaria

4 EUR

Kompass Wandelkaart

9.95 EUR

La Gomera

2 EUR

Kompass Wandelkaart

9.95 EUR

Madeira

4 EUR

Kompass Wandelkaart

9.95 EUR


Nu kopen


Help ons door dit te delen met je vrienden !