Gran Canaria

Voor ons derde bezoek aan de Canarische eilanden, kozen we voor Gran Canaria. Onze vorige bezoeken aan La Gomera en Lanzarote deden we buiten het hoogseizoen, respectievelijk in november en februari. Aangezien we toch wel wat willen wandelen, hebben we immers niet de echt hoge temperaturen nodig. Maar we wilden toch ook wel eens weten hoe het er in de zomer is, vandaar onze keuze om dit keer te kiezen voor een verblijf in juli.

En we kunnen onmiddellijk besluiten dat, als je naar de eilanden gaat om te wandelen, toch beter niet in het hoogseizoen gaat. De temperaturen lopen er, vooral in het binnenland, op tot een stuk in de dertig graden - een enkele keer zelfs boven de veertig graden. Aangezien er ook weinig begroeiing is, heb je er weinig schaduw. De zon staat in het zomermaanden ook zo goed als loodrecht boven het hoofd en het aantal drankgelegenheden onderweg is ook op minder dan één hand te tellen.

In ons eerste hotel op de Cruz de Tejeda, zijn we zo goed als alleen. Bij gebrek aan bezoekers is het zwembad zelfs gesloten. Men noemt dit hier het laagseizoen. Als het te warm wordt trekt iedereen naar de kust. Als we een kaartje vragen om toch te gaan wandelen, krijgen we enkel vragende blikken.

Je zal op deze site dus iets minder informatie terugvinden over de wandelingen dan gewoonlijk. Om te compenseren voegen we een kort hoofdstukje toe over enkele stranden.

Noord of Zuid ?

We kozen zelf voor een gemengd verblijf : enkele dagen in het binnenland (op de Cruz de Tejeda) en enkele dagen aan de zuidkant (in Puerto Rico). Hoewel er tussen de noordkust en de zuidkust nauwelijks 50 kilometer liggen, is het klimaat er toch verschillend. Van bovenop het eiland zien we tijdens ons verblijf continu wolken hangen aan de noordzijde. Tijdens onze enige uitstap naar Las Palmas in het noorden is het er bewolkt, we voelen er zelfs enkele regendruppels.

Wie komt voor de stranden of om te zonnen, hoeft niet te twijfelen : het zuiden van het eiland bezit de mooiste infrastructuur. De laatste jaren is de ontwikkeling enigszins stilgevallen. We zien nog wel enkele projecten in opbouw, maar de crisis heeft hier toch duidelijk zijn effect gehad. We kozen zelf voor Puerto Rico, een eindje ten westen van Maspalomas, dat ons met zijn Playa del Ingles toch wel iets te toeristisch leek. Onze voorgevoel werd bevestigd : de promenade langs de Playa del Ingles lijkt ons bovendien verouderd. De nieuwere projecten (zoals de Playa Amadores en de Playa Verga) zien er ons een stuk aantrekkelijker uit.

Eén havenplaatsje kon ons bijzonder bekoren : Puerto de Mogan. Hier vind je geen grote hotels in het stadje en het haventje. Er heerst een aangename sfeer, die nog een stukje authenticiteit met zich meedraagt.

Wandelen op Gran Canaria

Alhoewel we door de warmte niet zoveel aan wandelen toe kwamen, hebben we toch enkele mooie wandelingen kunnen maken. We voegen er een aantal beschrijvingen bij van mooie autoritten zodat wie het iets makkelijker wil ook aan zijn trekken komt. We hebben trouwens bij het maken van onze site nog een aantal nuttige sites voor de wandelaar ontdekt. Wij zullen ze alvast onthouden voor een volgend bezoek. De bezoekers van onze site kunnen er alvast van profiteren.

Veel wandelgenot.

Els & FrankBestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Gran Canaria echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Gran Canaria Reisgids     Reisgids Tenerife   Lanzarote_Reisgids   Reisgids La Gomera   Reisgids Madeira


Bestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Gran Canaria echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Gran Canaria Reisgids

Reisgids Gran Canaria

Wandelkaart Gran Canaria

Reisgids Tenerife

Reisgids Tenerife

Reisgids La Gomera

Reisgids La Gomera

Lanzarote_Reisgids

Reisgids Lanzarote

Reisgids Madeira

Reisgids Madeira