Firgas

Langs de GC-300 rijden we van Arucas naar Firgas. Daar is het veel rustiger. Het dorpje ligt op een hoogte van 470 meter. Op de weg ernaartoe passeren we talrijke bananenplantages.

De voornaamste bezienswaardigheid van het dorpje is de waterval op de Paseo de Canarias, die evenals de kerk in Arucas, is opgetrokken met steen uit een plaatselijke groeve. Aan de rechterkant van de waterval staan kleurrijke banken belegd met keramische tegels. Daarboven vind je nog de wapenschilden van de 22 gemeenten van Gran Canaria. Hoger op de Paseo, krijg je nog een mooi overzicht van alle Canarische eilanden door middel van een schaalmodel, een wapenschild en een kleurrijke afbeelding.

Paseo de CanariasPaseo de Canarias

WapenschildenWapenschilden

Iglesia San RoqueIglesia San Roque

De kerk van San Roque staat op het plein halfweg de Paseo. Het interieur is vrij sober. Enkel de twee zijaltaren zijn rijkelijk versierd. Even verder staat het gemeentehuis van Firgas. De deuren staan wijd open. Loop gerust even binnen, een kleurrijk glasraam trekt sowieso de aandacht. Vanop het plein rechts van het gemeentehuis heb je een mooi uitzicht op de noordkust van Gran Canaria. In de buurt staat ook nog een fontein die werd opgericht voor het 500-jarig bestaan van Firgas, maar die hebben we zelf gemist.

Aan de andere zijde van de Paseo ligt de Casa de la Cultura. Ook hier staan de deuren open. De binnenplaats is er overdekt en dient nu als kleine theaterzaal.

Het unieke aan Firgas is allicht de aanwezigheid van stromend water : de Acequia de la Heredad de Aguas de Firgas y Arucas. Dit unieke watersysteem werd al in de 16de eeuw aangelegd om de bevolking van stromend water te voorzien en vooral voor de teelt van suikerriet. Het water stroomt nu nog in een kunstmatig kanaaltje op het plein voor de kerk, in de waterval en is ook afgetakt naar de gofiomolen, een klein geel gebouw op de GC-30 dat dateert uit de 16de eeuw. Twee zaaltjes van de molen zijn ingericht als museum.

In de buurt van Firgas heb je nog een aantal natuurgebieden, die we wegens gebrek aan tijd moeten overslaan :

Firgas spant zich ook in voor de liefhebbers van wandelingen. In de gofiomolen vinden we een boekje met 6 wandelingen in de buurt, die je ook kan vinden op de website van Firgas.

In de naburige stadje Moya staan volgende bezienswaardigheden alvast op ons lijstje voor een volgend bezoek :


Bestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Gran Canaria echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Gran Canaria Reisgids     Reisgids Tenerife   Lanzarote_Reisgids   Reisgids La Gomera   Reisgids Madeira


Bestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Gran Canaria echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Gran Canaria Reisgids

Reisgids Gran Canaria

Wandelkaart Gran Canaria

Reisgids Tenerife

Reisgids Tenerife

Reisgids La Gomera

Reisgids La Gomera

Lanzarote_Reisgids

Reisgids Lanzarote

Reisgids Madeira

Reisgids Madeira


Wij verdienen een kleine commissie als jij reserveert of bestelt via één van de links hieronder.

Booking.com Hotels.com autoeurope expedia Maak zelf je fotoboek met Albelli bol   ... en meer ...