La Aldea de San Nicolas

La Aldea de San Nicolas ligt in het westen van Lanzarote en strekt zich tot ver in het binnenland uit langs de Barranco de Aldea.

Bij het afdalen van de GC-210 vallen vooral de vele ‘serres’ op. Het zijn echter geen glasserres, maar doeken die moeten vermijden dat de vruchten en groenten verbranden door de hevige zon.

In het stadje zelf zijn enkele huizen met ‘Canarisch balkon’ te vinden en een openluchtmuseum Museo Vivo. In de buurt zijn nog enkele bezienswaardigheden.

Mirador el Balcon

Uitkijkpunt op de GC-200, enkele kilometers ten noorden van La Aldea de San Nicolas. Pas op : je kan de via de GC-200 momenteel niet verder rijden naar Agaete.

Cactualdea

Het grootste cactuspark van de Canarische Eilanden ligt enkele kilometers ten zuiden van La Aldea de San Nicolas, in de deelgemeente Tocodoman, langs de GC-200.

We passeerden rond 17 uur aan het park. Het park sluit om 18 uur maar we besloten toch nog om een bezoekje te brengen. Er staan meer dan 1200 soorten cactussen, wat voor een leek moeilijk te controleren is. Veel uitleg wordt er trouwens niet gegeven. Overdag zouden er ook enkele shows gegeven worden (o.a. Canarisch worstelen) maar ook dat kunnen we niet bevestigen.

De inkom bedraagt 7 EUR. Als je wat meer tijd uittrekt voor een rustig bezoek is dit best de moeite waard.

Aldea San Nicolas - Cactualdea

Playa de Güigüi

(deze wandeling staat nog op ons to-do-lijstje)

Aan de westkust van Gran Canaria ligt één van de mooiste stranden van het eiland. Om er te geraken moet je er wel wat voor over hebben. Met de wagen rijd je over de GC-200 en de GC-204 naar Tasartico, waar de weg stopt. De weg begint op een hoogte van 250 meter. Je volgt gedurende 1 kilometer het pad naar beneden en slaat dan rechtsaf, omhoog naar de Degollada de Aguas Sabinas, de pas tussen de Montaña de Aguas (725m) aan de linkerzijde en de Cebuche (786m) en de Montaña de los Vacas (911 m) aan de rechterzijde. De pas zelf ligt op een hoogte van 550 meter.

Vanaf de pas gaat het naar beneden. De precieze beschrijving kunnen we hier nog niet meegeven. Je komt aan de zee uit bij een plaatsje met de naam ‘El Puerto’. Onderweg zijn er blijkbaar enkele ‘wegwijzers’ naar de ‘beach’. Om de Playa de Güigui te bereiken moet je nog enkele honderden meters noordwaarts, voorbij een rotsachtige klif die je enkel bij laagwater kan oversteken. Het is dus belangrijk om op voorhand de getijden na te kijken. (Check hier de getijden voor Las Palmas)


Bestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Gran Canaria echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Gran Canaria Reisgids     Reisgids Tenerife   Lanzarote_Reisgids   Reisgids La Gomera   Reisgids Madeira


Bestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Gran Canaria echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Gran Canaria Reisgids

Reisgids Gran Canaria

Wandelkaart Gran Canaria

Reisgids Tenerife

Reisgids Tenerife

Reisgids La Gomera

Reisgids La Gomera

Lanzarote_Reisgids

Reisgids Lanzarote

Reisgids Madeira

Reisgids Madeira


Wij verdienen een kleine commissie als jij reserveert of bestelt via één van de links hieronder.

Booking.com Hotels.com autoeurope expedia Maak zelf je fotoboek met Albelli bol   ... en meer ...