Valsequillo

De gemeente Valsequillo ligt in verschillende gehuchten verspreid langs de GC-41.

Toevallig is er tijdens ons bezoek het feest van de amandelbloesem. We brengen er een bezoekje aan een lokale markt in Tenteniguada. Het is vooral een feest van en voor de lokale bewoners : een varken wordt geroosterd aan het spit, we zien er de enige koe tijdens ons bezoek, er wordt sap geperst uit suikerriet en feestelijk uitgedoste dames verkopen er rieten hoedjes.

Varken aan het spit

Cactussap

Rieten hoedjes

In Valsequillo zelf is de Iglesia de San Miguel de bijzonderste bezienswaardigheid. In de bibliotheek zouden 5 houtsnijwerken van Vlaamse oorsprong te zien zijn.

Ook de Caldera de los Marteles (zie kaartje bovenaan) ligt op het grondgebied van Valsequillo. De krater heeft een doorsnede van 500 meter en is 80 meter diep.

Om er te geraken moet je echter omrijden via de GC-132 en de GC-130. Je kan gemakkelijker bij de krater komen vanaf de Pico de los Nieves.

Telde

Telde heeft een rijke geschiedenis. Bij de oorspronkelijke bewoners van het eiland was het één van de twee koninkrijken van het eiland (de hoofdstad van het andere lag in Galdar). In de buurt zijn dan ook enkele archeologische vindplaatsen.

Het centrum van de stad ligt rond de Plaza de San Juan. In de Iglesia de San Juan Bautista (Johannes de Doper) is een deel van het altaar van Vlaamse oorsprong. Ook een drieluik is van Vlaamse origine.

Vlakbij staat de Iglesia de San Pedro Martir, die momenteel dienst doet als cultureel centrum. Loop ook even door naar de Iglesia de San Francisco, die in een bijzonder mooie wijk ligt.

Met onze reisgids en kaarten is de voorbereiding van je reis een fluitje van een cent !

Onze reisgidsen


reisgids Gran Canaria       

Na je betaling kan je de reisgidsen onmiddellijk downloaden en bewaren op je computer, ook bij betaling via overschrijving.

Onze kaarten


Kompass Wandelkaart Kompass Wandelkaart Freitag Wandelkaart

 

De kaarten worden met de post verstuurd, na ontvangst van betaling.

1. Maak uw keuze

De verzendingskosten worden toegevoegd in het volgende scherm.

2. Vul je gegevens in

(*) het emailadres volstaat indien je enkel onze reisgidsen bestelt.Hoe wil je betalen ?

of

 

Met onze reisgids is de voorbereiding van je reis een fluitje van een cent !

reisgids Gran Canaria