Soria

Ook deze auto- of fietstocht plaatsen we onder de categorie 'wandelingen'. Het dorpje ligt bovenaan de Barranco de Arguineguin, op een hoogte van ruim 600 meter. Je bereikt het na een rit van ongeveer 20 kilometer. De weg ernaartoe wordt steeds smaller. Als je het dorpje nog even voorbijrijdt is er nauwelijks plaats voor één wagen. Je hebt er een mooi uitzicht over het Embalse de Soria, dat geflankeerd wordt door een groot aantal palmbomen. Deze dragen duidelijk de sporen van een 'bosbrand', maar hebben deze mede door hun dikke schors zonder al te veel problemen overleefd.

Het Embase de Soria is het meer met de grootste inhoud op Gran Canaria. Het kan ruim 40 Mio m³ water bevatten, maar staat gedurende de zomer soms ook droog. Het is één van de 63 meren die je op Gran Canaria kan vinden. De meeste daarvan worden gebruikt voor drunkwater en worden beschermd als natuurgebied.

Soria

In het dorpje ligt een café / restaurant (Casa Fernando), dat op de route ligt van de talrijke jeepsafari's op Gran Canaria en dat als uitgangspunt kan dienen voor een wandeling naar de Presa de Chira of naar Cortijo de la Data. ( meer info)
Het is bijna 40 graden bij ons bezoek aan Soria (in de late voormiddag). We haasten ons dan ook terug naar beneden, na een drankje bij Fernando.

Casa Fernando


Allicht ten behoeve van de vele toeristen in Maspalomas, die ook wat aan hun conditie willen doen, wordt het traject tussen Maspalomas en Soria ook beschreven als fietscircuit. Het eerste gedeelte van de de rit is vrij vlak, maar vanaf kilometer 14 in de Barranco de Arguineguin gaat het steil naar boven. Met de zon loodrecht boven je hoofd, in een temperatuur van bijna 40 graden, lijkt dit onbegonnen werk. Voor wie het toch proberen wil, kan onderstaand kaartje misschien zijn nut bewijzen.

Met onze reisgids en kaarten is de voorbereiding van je reis een fluitje van een cent !

Onze reisgidsen


reisgids Gran Canaria       

Na je betaling kan je de reisgidsen onmiddellijk downloaden en bewaren op je computer, ook bij betaling via overschrijving.

Onze kaarten


Kompass Wandelkaart Kompass Wandelkaart Freitag Wandelkaart

 

De kaarten worden met de post verstuurd, na ontvangst van betaling.

1. Maak uw keuze

De verzendingskosten worden toegevoegd in het volgende scherm.

2. Vul je gegevens in

(*) het emailadres volstaat indien je enkel onze reisgidsen bestelt.Hoe wil je betalen ?

of

 

Met onze reisgids is de voorbereiding van je reis een fluitje van een cent !

reisgids Gran Canaria