Lanzarote

Lanzarote maakt deel uit van de Canarische Archipel. Het is het meest noord-oostelijke eiland en ligt op nauwelijks 107 kilometer van de Afrikaanse Kust, net ten noorden van Fuerteventura.

De gemeenschappelijke aantrekkingskracht van de Canarische Eilanden ligt hem vooral in het goede weer en de mooie stranden. Maar elk van de eilanden heeft zijn eigen troeven om de toeristen aan te trekken. 

De kaarten van Lanzarote liggen uitstekend en kunnen een zeer divers publiek aanspreken :

Hoeveel tijd moet je uittrekken voor een bezoek aan Lanzarote ?   7 dagen zijn ideaal. Je kan dan niet alles bezoeken, maar het laat je toe om er na enkele jaren nog eens naartoe te trekken en hier en daar nog iets nieuws te ontdekken. Wij deden het intussen al driemaal geweest en zijn daarmee nog niet volledig rond. 

En tenslotte, de beste manier om je te verplaatsen is het huren van een wagentje om er zelf op uit te trekken.  De wegen zijn van uitstekende kwaliteit en het is er helemaal niet druk. Het geeft je bovendien de vrijheid om op plaatsen te komen waar de doorsnee toerist niet komt. In onze reisgids vind je alvast een aantal suggesties.
 

Cesar Manrique

Ontdek de bouwwerken van deze excentrieke kunstenaar die ervoor zorgde dat Lanzarote grotendeels ontsnapte aan de excessen van het massa-toerisme.

Fundacion Mirador del Rio Jameos del Agua Jardin de Cactus Timanfaya

Jardin de Cactus

De mooiste wandelingen

Verspreid over het eiland kan je een aantal mooie wandelingen maken in diverse landschappen, langs wilde kusten of tussen vulkanen.

El Golfo Haria Papagayo Puerto del Carmen Risco de Famara Ruta de Termesana Timanfaya

Onze tip 5

Meer info over deze tips en nog veel meer tips zijn te vinden in onze reisgids.

Waar verblijven ?

Kies voor Puerto Calero.

Rustig haventje, enkele grote hotels, restaurants & winkels

Mooiste wandeling ?

El Golfo

Met gratis gids, maar beperkt aanbod !

Waar eten ?

Visrestaurants in El Golfo.

Kies niet van de kaart. Vraag naar de keuze van de chef !

Mooiste uitzicht ?

Ermita de los Neves.

Zicht op Famara en de vulkanen van Timanfaya

Beste restaurant?

Qué Muac in Arrecife.

Geweldig degustatiemenu met schitterend uitzicht


Bestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Lanzarote echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je helpen om je reis verder te plannen.

Lanzarote_Reisgids   Kompass Wandelkaart   Gran Canaria Reisgids   Reisgids Tenerife   Reisgids La Gomera   Reisgids Madeira

Nu kopen


Help ons door dit te delen met je vrienden !