Playa Blanca - Papagayo

Het zuiden van het eiland heeft voor de meerwaardezoeker duidelijk minder te bieden. Playa Blanca is nochtans één van de grotere toeristische plaatsen op het eiland, met verschillende hotels, vele restaurants en dito winkels. De promenade, die langs de zee loopt kan er wat ons betreft nog door en is een 'wandeling' waard. Er zijn twee zandstranden, die eigenlijk niet zo groot zijn. De boot naar Fuerteventura, dat op nauwelijks 15 minuten varen ligt, vertrekt uit het haventje van Playa Blanca.

We zijn naar Playa Blanca gekomen om te wandelen in het duinengebied van Papagayo. Er loopt een weg naar het meest zuid-oostelijke punt van het eiland. In de gidsen staat vermeld dat het een niet verharde weg is, die voornamelijk gebruikt wordt voor de jeep-safari's op het eiland. Er dient tol betaald te worden.  We hebben het moeilijk om  de juiste weg te vinden. Achteraf blijkt dat het niet zo moeilijk was, maar ook dat het eigenlijk een ons geluk was.

We laten de wagen achter bij het laatste hotel en trekken vandaaruit het duinengebied in. De tocht naar Papagayo blijkt maar een 4-tal kilometer lang te zijn (enkel) en loopt afwisselend over de kliffen, langs kleine kliffen en over enkele mooie zandstrandjes.  Enkele daarvan zouden volgens onze gids voorbehouden zijn voor naturisten, maar het februari-weer trekt de liefhebbers echter nog niet aan. We kunnen dus in alle rust genieten van onze wandeling en prijzen ons gelukkig dat we de tocht te voet hebben gemaakt en niet met de wagen.

(Als je de wandeling nog langer wil maken kan je ook vanuit het centrum van Playa Blanca vertrekken. De promenade loopt langs de zee door tot aan het laatste hotel.)

Bij het verlaten van Playa Blanca merken we dat de vastgoedcrisis ook hier heeft toegeslagen.  Over verschillende hectaren is een wegeninfrastructuur aangelegd die er duidelijk op voorzien is om de villa's op appartementjes te plaatsen. Volgens de publiciteitsborden hadden die er al lang moeten staan ...

Papagayo   Papagayo

Papagayo   Playa_Blanca


Bestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Lanzarote echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je helpen om je reis verder te plannen.

Lanzarote_Reisgids   Kompass Wandelkaart   Gran Canaria Reisgids   Reisgids Tenerife   Reisgids La Gomera   Reisgids Madeira

Bestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Lanzarote echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan.
Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Meer info over deze tips en nog veel meer tips zijn te vinden in onze reisgids.

Lanzarote

4 EUR

Kompass Wandelkaart

9.95 EUR

Gran Canaria

4 EUR

Tenerife

4 EUR

La Gomera

2 EUR

Nu kopen


Wij verdienen een kleine commissie als jij reserveert of bestelt via één van de links hieronder.

Booking.com Hotels.com autoeurope expedia Maak zelf je fotoboek met Albelli bol   ... en meer ...