Mirador del Rio

De Mirador del Rio is één van de zeven "wereldwonderen" van César Manrique. In het noorden van het eiland, bovenop de Risco de Famara (479 meter hoog) en tegenover het eiland La Graciosa, bouwde hij er een woning in de rotswand. Bij het naderen van de Mirador, merk je eigenlijk niks bijzonders, tenzij beeld 'vogel en vis' die symbool staan voor de ecologische waarden van het eiland. Nodeloos te zeggen dat dit natuurlijk een creatie van Manrique himself is.De Mirador del Rio is één van de zeven "wereldwonderen" van César Manrique. In het noorden van het eiland, bovenop de Risco de Famara (479 meter hoog) en tegenover het eiland La Graciosa, bouwde hij er een woning in de rotswand. Bij het naderen van de Mirador, merk je eigenlijk niks bijzonders, tenzij beeld 'vogel en vis' die symbool staan voor de ecologische waarden van het eiland. Nodeloos te zeggen dat dit natuurlijk een creatie van Manrique himself is.

Mirador del Rio - Manrique

De ingang (en ook de rest van het gebouw) is uitgewerkt met afgeronde vormen. De woning is eigenlijk ontworpen als restaurant, maar is momenteel ingericht als bar (drankjes en broodjes te verkrijgen). De ruimte wordt gedomineerd door twee enorme sculpturen aan het plafond, alweer creaties van Manrique. Aan de rechterkant ligt een stijlrijk salon. Het hoogtepunt ligt echter voor je : een schitterend zicht op het eiland La Graciosa.

Je kan verder genieten van het uitzicht op het terras, vanwaar je ook een zicht krijgt op de rest van het eiland : de Risco di Famara en aan de horizon de vulkanen van de Timanfaya.

TIP : regelmatig worden er busladingen toeristen gedumpt aan de Mirador. Geniet je liever in alle rust, trek je dan terug op de bovenverdieping (boven het souvenirwinkeltje op de eerste verdieping). Als je even veel geluk hebt als wij is het stenen bankje met uitzicht op La Graciosa vrij. Installeer je rustig en met een broodje (verkrijgbaar aan de bar beneden) kan je rustig verder genieten.

La Graciosa - panorama vanaf Mirador del Rio  

Mirador del Rio - binnenzicht   Mirador del Rio

Wandelen aan de Mirador

Vanaf de Mirador, zie je aan de kust, zo'n 500 meter lager de Salinas del Rio liggen. Vroeger werd hier zout gewonnen (zoals in het zuiden van het eiland in de Salinas del Janubio). De productie werd echter stopgezet omdat het te moeilijk was om het geproduceerde zout naar boven te krijgen. Ooit werd er begonnen met de constructie van een weg die van bovenop de klif naar beneden moest leiden. De aanleg werd echter stopgezet na verschillende grondverschuivingen.

In sommige wandelgidsen staan nog steeds wandelwegen beschreven waarlangs je naar beneden kan wandelen. Andere beschrijvingen raden dit echter af. Wij ondervonden tijdens onze wandeling vanuit Famara, richting Salinas del Rio, dat de weg al heel snel onderbroken werd door talrijke grondverschuivingen. We besloten dan ook vrij snel om geen risico's te nemen.

In hetzelfde gebied is ook de wandeling naar de Monte Corona de moeite waard.

Orzola - La Graziosa

In Orzola kan je de boot nemen naar La Graziosa.

1 km ten oosten van Orzola (op de LZ-1) ligt ook nog een mooi strandje.

Enkele kilometer ten zuiden van Orzola (op de LZ-204) heb je Lanzaloë, een grote plantage van Aloë Vera. Deze plantage strekt zich uit over een oppervlakte van ruim 200 ha. Je kan er bij Bianca uitleg krijgen in het Nederlands. In de shop kan je de verzorgingsproducten op basis van aloë vera aanschaffen, rechtstreeks van de producent.


Bestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Lanzarote echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je helpen om je reis verder te plannen.

Lanzarote_Reisgids   Kompass Wandelkaart   Gran Canaria Reisgids   Reisgids Tenerife   Reisgids La Gomera   Reisgids Madeira

Bestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Lanzarote echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan.
Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Meer info over deze tips en nog veel meer tips zijn te vinden in onze reisgids.

Lanzarote

4 EUR

Kompass Wandelkaart

9.95 EUR

Gran Canaria

4 EUR

Tenerife

4 EUR

La Gomera

2 EUR

Nu kopen


Wij verdienen een kleine commissie als jij reserveert of bestelt via één van de links hieronder.

Booking.com Hotels.com autoeurope expedia Maak zelf je fotoboek met Albelli bol   ... en meer ...