Puerto del Carmen

Puerto del Carmen is de 'toeristische hoofdstad' van het eiland. (Arrecife is de administratieve hoofdstad). Als je komt voor zon en strand is dit, naast Playa Blanca, waarschijnlijk je meest waarschijnlijke bestemming. Er zijn mooie zandstranden (Playa Grande en Playa Quemada), althans dat vermoeden we toch, want tijdens ons verblijf (*) staat het water zo hoog dat het zandstrand maar een heel kleine strook beslaat. Voor de rest vinden we in Puerto del Carmen echter niets terug dat ons kon bekoren. Het is er net iets te 'Engels', tot de Fish and Chips toe. En daarvoor kwamen we echt niet zo ver.
We verbleven in Lanzarote in februari 2010. Tijdens ons verblijf passeerde er een storm die op Gran Canaria en Tenerife voor sneeuw en ijzel zorgde en even later op Madeira zelfs 50 personen het leven kostte.

Puerto del Carmen

Wandelen vanuit Puerto del Carmen ...

Ben je in Puerto del Carmen gelogeerd en wil je toch eens ontsnappen, dan raden we je alleszins een wandeling aan langs de kust naar Puerto Calero en Playa Quemada.

De wandeling vertrekt op de promenade van Puerto del Carmen. De wegbeschrijving is eenvoudig : je volgt de kustlijn zo goed mogelijk. Bij het vertrek van de wandeling moet je een blokje rond één van de grotere hotels met privéstrandje. Na de laatste huizen van kom je op een onverhard pad, dat even op en neer gaat om één van de kleine inhammetjes te kruisen. Even verder krijg je een mooi uitzicht op de kustlijn ten zuiden van Puerto del Carmen. In de verte zie je reeds de witte huisjes van Puerto Calero.

... langs Puerto Calero

De weg loopt verder boven op de rotsen langs de kust. Na drie kilometer kom je in Puerto Calero terecht. Het dorpje kan beschouwd worden als de luxe-uitgave van Puerto del Carmen. Er is een vrij grote haven, een ideale uitvalsbasis voor zeilers, een mooie promenade waar de restaurantjes een stuk aantrekkelijker ogen, twee luxehotels en een aantal residentiële wijken.

Puerto Calero

Het dorpje is het resultaat van een projectontwikkeling van éne José Calero. Pas in 1983 werd gestart met de eerste bouwwerken in de haven. Momenteel is er plaats voor meer dan 400 boten in de haven.

... naar Playa Quemada

Even nadat je het laatste hotel bent gepasseerd, kom je opnieuw op een onverharde kustweg, die je verder leidt tot Playa Quemada. Dit dorpje is nog in zijn oorspronkelijke staat. Je vindt er enkel een restaurantje aan de waterlijn en nog enkele restanten van de 'oorspronkelijke' bewoners.

Voor wie nog energie over heeft, kan vanuit Playa Quemada nog verder wandelen naar het dorpje Femes. Je volgt hiervoor de kustlijn (ong. 1 kilometer) en slaat dan linksaf het dal in van de Baranco de la Higuera (een riviertje dat er meestal droog bijligt). De weg stijgt over een drietal kilometer tot een hoogte van ruim 400 meter. Voor de terugkeer naar Puerto del Carmen kan je gebruik maken van het openbaar vervoer (toch best even de uurregeling checken) of gewoon via autostop. De meeste toeristen die een wagentje gehuurd hebben, hebben wel een plaatsje vrij in hun huurwagentje.

Gastronomische Tip

Wie houdt van een originele keuken komt in Lanzarote niet echt aan zijn trekken. Er zijn eetgelegenheden in overvloed : Italiaans, Chinees, Mexicaans, Engels (?), ... en af en toe zelfs enkele Spaans getinte restaurants.

Wil je eens iets 'beter' of heb je iets te vieren, dan raden we je restaurant Amura in Puerto Calero aan. Het restaurant heeft een vermelding in de Michelingids. Het viergangenmenu (voor 35 EUR) is buiten niet geafficheerd, maar blijkt echt een topper te zijn. Voor ons alleszins een ster waard.

Restaurante Amura


Bestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Lanzarote echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je helpen om je reis verder te plannen.

Lanzarote_Reisgids   Kompass Wandelkaart   Gran Canaria Reisgids   Reisgids Tenerife   Reisgids La Gomera   Reisgids Madeira

Bestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Lanzarote echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan.
Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Meer info over deze tips en nog veel meer tips zijn te vinden in onze reisgids.

Lanzarote

4 EUR

Kompass Wandelkaart

9.95 EUR

Gran Canaria

4 EUR

Tenerife

4 EUR

La Gomera

2 EUR

Nu kopen


Help ons door dit te delen met je vrienden !