Risco de Famara

Het dorpje Famara ligt in het noorden van Lanzarote, langs de westkust. Het dorpje zelf ligt er in februari tamelijk verlaten bij. Om op de promenade langs de zee te komen, moeten we langs enkele 'slordige', zelfs 'vuile' straatjes. In de kleine baai, aan het strand, liggen enkele kleine restaurantjes met zicht op de Risco de Famara. De menukaart blijkt er eigenlijk overbodig. De ober beveelt VIS aan en we kunnen maar één tip geven : bestellen.

Famara   Famara

Famara is vooral gekend bij de surfers, die gebruik maken van de (soms hoge) golven aan het lange zandstrand van Famara. Er ligt een vakantiedorp even ten noorden van Famara en blijkbaar is het een populaire verblijfplaats voor de Nederlanders, want we horen onze moedertaal eigenlijk voor het eerst tijdens ons verblijf. Surfmateriaal is te huur ter plaatse.

Vanuit het dorp heb je een schitterend zicht op de Risco de Famara, een klif van zo'n 15 kilometer, die steil oprijst uit de zee tot een hoogte van 550 meter. Op de klif ligt ook het hoogste punt van het eiland, de Penas Chache (672 meter).

Wandelen langs Risco de Famara

Het gebied boven Famara behoort, samen met de 5 eilanden ten noorden van Lanzarote, tot het Natuurpark van de Chinijo Archipel. Je wordt er dan ook verondersteld om de wegen te volgen. Vanuit Famara lopen twee wandelwegen langs de Risco de Famara.

Famara   Famara

Teguise

Als je naar Famara rijdt, kom je in de buurt van Teguise, de oude hoofstad van Lanzarote (momenteel valt deze eer te beurt aan Arrecife). Echte bezienswaardigheden vind je er niet, maar door de kleine straatjes is het wel heerlijk kuieren. Hou je meer van de drukte, dan moet je op zondagvoormiddag naar de markt van Teguise komen. De locale handelaars stallen er hun waren uit. Hou er wel rekening mee dat je over de koppen kan lopen. Zelfs in februari was het er zeer druk. Wat moet dat dan wel in het hoogseizoen zijn !


Bestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Lanzarote echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je helpen om je reis verder te plannen.

Lanzarote_Reisgids   Kompass Wandelkaart   Gran Canaria Reisgids   Reisgids Tenerife   Reisgids La Gomera   Reisgids Madeira

Bestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Lanzarote echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan.
Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Meer info over deze tips en nog veel meer tips zijn te vinden in onze reisgids.

Lanzarote

4 EUR

Kompass Wandelkaart

9.95 EUR

Gran Canaria

4 EUR

Tenerife

4 EUR

La Gomera

2 EUR

Nu kopen


Wij verdienen een kleine commissie als jij reserveert of bestelt via één van de links hieronder.

Booking.com Hotels.com autoeurope expedia Maak zelf je fotoboek met Albelli bol   ... en meer ...