Jardin de Cactus

De Jardin de Cactus ligt in het noorden van Lanzarote, in dde nabijheid van het dorpje Guatiza. Op de weg er naar toe zien we bij het verlaten van de LZ1, even voor Guatize nog een mooi voorbeeld van de erosie op het eiland. Een groot stuk van de heuvel is letterlijk naar beneden gekomen.

Guatiza

We rijden door enorme velden cactusplanten. Deze cactusplanten werden vooral geteeld omwille van een parasiet, die in de 17de eeuw over kwam vanuit Mexico. De "cochinilla", een luis of parasiet, bevat een rode kleurstof die gebruikt wordt (of werd) voor het kleuren van textiel en in de cosmetica (o.a. voor lippenstift).

Cactus   Cactus

Allicht was dit gegeven voor Manrique de aanleiding om er een openluchtmuseum aan te wijden. De Jardin de Cactus is gelegen in een cirkelvormige 'krater'. Van buitenuit valt enkel de molen op, die erbovenuit steekt, maar eens je de ingang voorbij bent, waan je je in een andere wereld. Langs de cirkelvormige paden staan honderden cactussoorten, van kleine tot grote, soms met de meest eigenaardige vormen. Afhankelijk van het seizoen zal je minder of meer soorten in bloei zien.

Cactus   Cactus

Cactus   Cactus

Voordeel-tip

Als je van plan bent om verschillende bouwwerken van Manrique te bezoeken, dan koop je beter een combinatieticket. Het is 4 dagen geldig en kan je toch enkele euros opleveren. Het combinatieticket voor de zes onderstaande monumenten kost 30 Euro. De individuele prijs van iedere attractie wordt tussen haakjes vermeld :


Bestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Lanzarote echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je helpen om je reis verder te plannen.

Lanzarote_Reisgids   Kompass Wandelkaart   Gran Canaria Reisgids   Reisgids Tenerife   Reisgids La Gomera   Reisgids Madeira

Bestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Lanzarote echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan.
Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Meer info over deze tips en nog veel meer tips zijn te vinden in onze reisgids.

Lanzarote

4 EUR

Kompass Wandelkaart

9.95 EUR

Gran Canaria

4 EUR

Tenerife

4 EUR

La Gomera

2 EUR

Nu kopen


Wij verdienen een kleine commissie als jij reserveert of bestelt via één van de links hieronder.

Booking.com Hotels.com autoeurope expedia Maak zelf je fotoboek met Albelli bol   ... en meer ...