Haria

Haria ligt in het noordelijke deel van het eiland, net onder de oude vulkaan Monte Corona.  Het ligt in één van de meest groene gebieden van Lanzarote in de vallei van de 1000 Palmen. In de omgeving van het stadje wordt ook vrij intensief aan tuinbouw gedaan.

In het centrum van het stadje ligt een pleintje waar het op de terrassen, in de schaduw van de bomen, heerlijk vertoeven is. Tenzij het weer bij grote uitzondering eens tegenzit, wat ons overkwam (weliswaar in februari, dus putje winter). 

Als je naar Haria rijdt vanuit Teguise, rijd je bovenop de Risco de Famara. Op de linkerkant ligt de Penos del Chache, met 670 meter het hoogste punt van Lanzarote. Je ziet op de linkerkant ook de goudkleurige koepel van de sterrenwacht van Lanzarote. Een vijftal kilometer voor Haria, passeer je een uitkijkpunt / restaurant,  waar je een eerste zicht krijgt op Haria, middenin een groene vallei, met op de achtergrond de Monte Corona.

Haria   Haria


Wandelingen vanuit Haria

Vanuit Haria lopen 2 valleien die tot aan de bovenkant van de Risco de Famara lopen (in westelijke richten). In onze wandelgids staat de wandeling in circuitvorm. Voor de oversteek van de ene vallei naar de andere moeten we echter improviseren, wegens gebrek aan een pad. Het lukt wel, maar er komt wel wat klauterwerk over losliggende muurtjes en stenen aan te pas.

 

Haria   Haria


Bestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Lanzarote echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je helpen om je reis verder te plannen.

Lanzarote_Reisgids   Kompass Wandelkaart   Gran Canaria Reisgids   Reisgids Tenerife   Reisgids La Gomera   Reisgids Madeira

Bestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Lanzarote echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan.
Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Meer info over deze tips en nog veel meer tips zijn te vinden in onze reisgids.

Lanzarote

4 EUR

Kompass Wandelkaart

9.95 EUR

Gran Canaria

4 EUR

Tenerife

4 EUR

La Gomera

2 EUR

Nu kopen


Wij verdienen een kleine commissie als jij reserveert of bestelt via één van de links hieronder.

Booking.com Hotels.com autoeurope expedia Maak zelf je fotoboek met Albelli bol   ... en meer ...